Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Το ΠΑΜΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην καθαριότητα των κτιρίων του ΟΑΕΔ



Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ αν και έχουν πάρει κάθε είδους διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις, κυνηγώντας από ημερομηνία σε ημερομηνία την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, βρίσκονται ακόμα στον αέρα σε ένα συνεχές γαϊτανάκι κοροϊδίας και υποσχέσεων.


Αρκετοί από τους εργαζόμενους σε διάφορες πόλεις της χώρας, δεν έχουν δει ακόμα το χρώμα του χρήματος. Είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν καθημερινά από τα τέλη Μαΐου για 330€ και παρά τις τάχα εγγυήσεις και τα «δάκρυα» των κυβερνητικών στελεχών, δεν έχουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι που ήταν «τυχεροί» και πήραν σε πρώτη φάση το 80% των δεδουλευμένων τους μέχρι τον Αύγουστο και αυτά ύστερα από εντάλματα και προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, βρίσκονται ακόμα στον αέρα ως προς το υπόλοιπο 20% αλλά και για τα υπόλοιπα δεδουλευμένα τους, ως σήμερα. Δηλαδή μπαίνει Νοέμβρης και ενώ οι συμβάσεις υπογράφτηκαν τον περασμένο Μάη, υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί τίποτα απολύτως αλλά και εργαζόμενοι που βρίσκονται σταθερά πίσω στη μισθοδοσία τους.

Η ευθύνη συνεχίζει και βαραίνει την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ που ενώ έχει προσλάβει εργαζόμενους, δεν τους πληρώνει! Οι εργαζόμενοι για λόγους που δεν τους αφορούν βρίσκονται όμηροι σε μία κατάσταση που δεν έχουν επιλέξει.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους να αυξήσουν την πίεση τους, να απευθυνθούν στα σωματεία τους (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα), στην «επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Καθαριστών  ΟΑΕΔ» που έχει συγκροτηθεί από συναδέλφους σε αρκετές πόλεις. Επιτροπή αγώνα που δεν κινείται στη λογική της διαρκούς «αναμονής» και των ψευτουποσχέσεων, αλλά βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζόμενων, το αυτονόητο για τους ίδιους δικαίωμα για άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, για σταθερή ημερομηνία πληρωμής του μισθού ανά μήνα, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Το γραφείο τύπου




Δεν υπάρχουν σχόλια: