Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Για την καταδίκη των αγροτών στη Λάρισα

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την νέα επίδειξη αυταρχισμού και ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων με την καταδίκη αγωνιστών αγροτών στη Λάρισα.


Συγκεκριμένα χθές, Τετάρτη, 10 Οκτώβρη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, με τριετή αναστολή, στους Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, Κ. Τζέλλα, γενικό γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, Χρ. Πάσχο, μέλος της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή τους στο μπλόκο της Νίκαιας το χειμώνα του 2013, στη διάρκεια της τότε πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης.
Η καταδίκη των αγωνιστών συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας Κυβέρνησης-Εργοδοτών-ΕΕ να επιβάλλουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους με κάθε μέσο. Όταν ο λαός δεν δέχεται να περάσει τα «φύκια» της «δίκαιης ανάπτυξης» για «μεταξωτές κορδέλες» επιστρατεύεται η τρομοκρατία με διώξεις, συλλήψεις, ΜΑΤ. Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι οι συνδικαλιστές καταδικάστηκαν, παρά το ότι το σύνολο του κατηγορητηρίου κατέπεσε κατά την ακροαματική διαδικασία.
Η ποινικοποίηση των λαϊκών-εργατικών αγώνων δεν θα σταματήσει την τεράστια αγανάκτηση που συσσωρεύεται στα λαϊκά σπίτια από τη φοροληστεία, τις περικοπές, το σφαγιασμό δικαιωμάτων που επιβάλλουν Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΕΕ -επιχειρηματικοί όμιλοι. Αποδεικνύει μόνο ότι οι Κυβερνήσεις του Κεφαλαίου,  ανεξαρτήτως απόχρωσης, μόνο έτσι μπορούν να απαντήσουν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Η εργατική τάξη και η αγωνιζόμενη αγροτιά έχουμε μόνο δρόμο την επιλογή του αγώνα, της κοινής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική με πρώτο σταθμό τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 Νοέμβρη
Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει
Εργατιά-Αγροτιά Μια Φωνή και Μια Γροθιά
Αθήνα, 11/10/2018



Δεν υπάρχουν σχόλια: