Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Για οικονομικά ΙΝΕ - ΚΑΝΕΠ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ





Σε συνέχεια της παρέμβασης του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ για τα οικονομικά των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, για την οποία έχετε ενημερωθεί με σχετικό δελτίο τύπου, παραθέτουμε ορισμένα νέα στοιχεία που αφορούν τη χρηματοδότηση των ινστιτούτων της ΓΣΕΕ, ΙΝΕ και ΚΑΝΕΠ.


Ενημερώνουμε, λοιπόν, τους εργαζόμενους και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι για το έτος 2018, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε στο ΙΝΕ / ΓΣΕΕ πάνω από 7.000.000 ευρώ και στο ΚΑΝΕΠ / ΓΣΕΕ 1.000.000 ευρώ, μέσω απόδοσης πόρων ΛΑΕΚ και Κοινωνικής Πολιτικής.

Την ίδια στιγμή τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες λαμβάνουν την απόδοση πόρου που δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες για τη λειτουργία τους.

Συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ δεν θα σταματήσει να ενημερώνει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για την τύχη των χρημάτων που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν, για να λειτουργούν τα σωματεία τους, αλλά η εργοδοσία και το κράτος της τα διαθέτει αφειδώς για τη συντήρηση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και των μηχανισμών του.

Ούτε θα πάψει να διεκδικεί αυτά που δικαιούνται τα συνδικάτα, αυτά που στην ουσία τους ανήκουν, αυτά που τελικά ανήκουν στους εργαζόμενους.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, μέρος αυτών των χρημάτων να αποδίδονται στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες. 
Αθήνα, 16/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: