Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Εκρηκτικό το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου στο Δήμο Δέλτα της ΠΕ Θεσσαλονίκης.


 ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και
Υποδομών και Μεταφορών

Εντείνεται χρόνο με το χρόνο το άλυτο πρόβλημα της σχολικής στέγης του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου που ταλανίζει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Χαρακτηριστικό της σημερινής κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι παρ’ όλο που και οι αποθήκες έχουν "διαμορφωθεί"  σε αίθουσες στις οποίες στοιβάζονται μαθητές, υπάρχει τμήμα του ΕΠΑΛ που δεν έχει ακόμα αίθουσα για να κάνει μαθήματα.
Για το οξυμμένο στεγαστικό πρόβλημα, ο Σύλλογος Διδασκόντων απάντησε με παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα, εξασφαλίζοντας μια προσωρινή λύση, αυτή της τοποθέτησης δύο προκάτ αιθουσών στον αύλειο χώρο του σχολείου.
Η παραπάνω κατάσταση αποτελεί μια ενδεικτική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στη σχολική στέγη, όπου αντί των σύγχρονων ασφαλών δημόσιων υποδομών, οι κυβερνήσεις διαχρονικά, και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιούν την κατεύθυνση της ΕΕ περί "κόστους - οφέλους".

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν ώστε:
·       Να δημιουργηθεί η αναγκαία σύγχρονη, δημόσια και ασφαλής σχολική υποδομή για το 1ο ΕΠΑΛ Σίνδου.
·       Να διατεθούν οι αναγκαίοι κρατικοί πόροι, μέσα από δημόσιες επενδύσεις, για την ανέγερση του σχολείου, χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή.
·       Να αποδοθούν οι αναγκαίοι πόροι προς τον Δήμο Δέλτα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων της περιοχής του.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: