Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.


ΕΡΩΤΗΣΗ  της Κ.Ο.  του  Κ.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων


Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για κανονικότητα στην εκπαίδευση, εντοπίζονται στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης αρκετές ελλείψεις καθηγητών με αποτέλεσμα να  δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 3ου Γυμνάσιου Χορτιάτη στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη που αντιμετωπίζει κενά ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα  σημαντικές απώλειες διδακτικών ωρών.
Αναλυτικότερα πολλά μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να διδάσκονται λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών σε σύνολο 43 ωρών την εβδομάδα (Φυσικής 19, Μουσικής 9, Γυμναστικής 4 και Πληροφορικής 11 ώρες αντίστοιχα), ενώ άλλες 43 ώρες καλύπτονται από προσωπικό τοποθετημένο προσωρινά στο σχολείο, ακόμα και με δεύτερη ανάθεση (Μαθηματικών 36 και Πληροφορικής 7 ώρες), υποβαθμίζοντας παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Η περίπτωση του 3ου Γυμνάσιου Χορτιάτη αναδεικνύει σε όλη της την οξύτητα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας. Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζει ακόμα και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά στο 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη  με μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικών.


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής


Δεν υπάρχουν σχόλια: