Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα προνόμια στο κεφάλαιο



……..Η λεηλασία του λαού και η καρατόμηση των εισοδημάτων του, προκειμένου να διασφαλιστούν νέοι κρατικοί πόροι για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και τραπεζικών ομίλων, είναι ο πρώτος πυλώνας για να επιτευχθεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Τον δεύτερο πυλώνα επανέλαβε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, λέγοντας: «Αν είναι μόνο τα 11,5 δισ. των περικοπών χωρίς πολιτική ανάπτυξης, τότε θα συμπληρώσουμε οκτώ χρόνια συνεχούς ύφεσης στα οποία θα έχουμε απολέσει σχεδόν το 1/3 του ΑΕΠ. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί, θα επισπεύσουμε όλες τις συμπληρωματικές πολιτικές, τις πολιτικές που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις επενδύσεις, θα υπάρξει μόνιμη αληθινή φορολογική μεταρρύθμιση».
Ο Α. Σαμαράς δεσμεύτηκε απέναντι στην άρχουσα τάξη για νέες «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», που θα φέρουν παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Υποσχέθηκε ακόμα διάνοιξη νέων κερδοφόρων πεδίων δράσης για τα μονοπώλια, με την εκχώρηση κερδοφόρων κρατικών υποδομών και του φυσικού πλούτου της χώρας, που θα συνδεθούν με νέες φοροαπαλλαγές προς τους μεγαλο - επιχειρηματίες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και για να καλλιεργήσει προσδοκίες αλλότριες προς τα λαϊκά συμφέροντα, υποστήριξε πως «το 2013 θα έχει αναχαιτιστεί η ύφεση» και ανέφερε πως η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα» για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, υπερασπιζόμενος τη στρατηγική επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου. 
…………………………………
ΠΗΓΗ : http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=1/9/2012&id=14200&pageNo=2&direction=1

Σημείωση: Οι υπογραμμίσεις δικές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: