Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αγρια μέτρα - απύθμενος εμπαιγμός


'Οσο μεγαλώνουν οι περικοπές σε συντάξεις - μισθούς - επιδόματα μεγαλώνει και η προσπάθεια να δεχτούν οι εργάτες τη σφαγή τους


Καθώς πλησιάζει η μέρα που τα αντεργατικά μέτρα θα πάρουν την οριστική μορφή τους, τόσο οργιάζουν οι εκβιασμοί, η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. 
Ετσι, προχτές, Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, δήλωνε με στόμφο:«Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί καταβάλλουν εργώδη προσπάθεια και διαπραγματεύονται προκειμένου τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αποτελεσματικά». 
Και αφού επιχείρησε με το καρότο περί «δικαιοσύνης» και «αποτελεσματικότητας» να χρυσώσει το χάπι, πέρασε στο ζουμί: «Σε κάθε περίπτωση - συμπλήρωσε ο υπουργός - τα μέτρα θα είναι δύσκολα. Ομως, όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν το διαβατήριο για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ».
Μόνο που το διαβατήριο για την παραμονή στην ΕΕ είναι ποτισμένο με το αίμα των εργαζομένων. Οι περικοπές που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας υπολογίζεται ότι μπορεί και να ξεπεράσουν τα 8 δισ. ευρώ, μόνο για την επόμενη διετία. 
Αλλά οι ανατροπές δεν έχουν μόνο οικονομικό κόστος για το λαό μας.
 Ταυτόχρονα προωθούν και εκείνες τις «διαρθρωτικές αλλαγές» - όπως τις λένε στη γλώσσα τους οι θιασώτες της ΕΕ και της «ελεύθερης αγοράς» - με τις οποίες ικανοποιούνται οι στρατηγικές και μακροπρόθεσμες επιδιώξεις του κεφαλαίου. 
Επιδιώξεις που έρχονται από το παρελθόν και αποβλέπουν και σε συνθήκες πέραν της κρίσης. Γι' αυτό και ο νέος αντεργατικός και αντιλαϊκός παροξυσμός δεν περιορίζεται σε μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, αλλά δίνει τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπει τους εργάτες σε δούλους και καταργεί και τα ελάχιστα ψήγματα των μίζερων κοινωνικών παροχών με την κατάργηση δεκάδων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων.
……………………………………………….
Γ. ΖΑΧ.
ΠΗΓΗ: http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/9/2012&id=14203&pageNo=2&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: