Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Διεθνής ημέρα Δημοκρατίας σήμερα. (*)


Αλλά για πια δημοκρατία μιλάμε σήμερα, όταν στην «κοιτίδα της δημοκρατίας», όπως λέμε –λένε- την Ελλάδα μόνο στα λόγια έχουμε δημοκρατία;
Και το λέω αυτό γιατί σήμερα κουμάντο στην Ελλάδα κάνουν οι τροϊκανοί, και κυρίως οι Γερμανοί.
Αυτοί διατάζουν και ο Πρωθυπουργός μας μαζί με τους υπουργούς του εκτελούν, λες και είμαστε υπό καθεστώς κατοχής
Έχουμε γίνει…. κρατίδιο της Γερμανίας, όπως παλιότερα είμασταν…. Πολιτεία των ΗΠΑ και πιο παλιά κομητεία της Αγγλίας.
Αλλά αν ρίξουμε μια ματιά και στα λεγόμενα δημοκρατικά κράτη θα δούμε πως σχεδόν όλα, ενώ τα πολιτεύματα τους είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, που να πει πως με ψήφο λαού εκλέγονται οι κυβερνήσεις, με διάφορα νομοσχέδια …ντυμένα με δημοκρατικό μανδύα φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των λαών τους και με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς απαγορεύουν ακόμα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Και ακόμα ακόμα με νομοσχέδια καταργούν, όπως στην Ελλάδα, και τις εργατικές κατακτήσεις.
Μειώνουν μισθούς, συντάξεις, δώρα, επιδόματα, και καταργούν και τις, με ποτάμια αίμα ποτισμένες, συλλογικές συμβάσεις.
Και θέλουμε να λέμε ότι στην Ελλάδα έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Κατ’ επίφαση έχουμε δημοκρατία.
Θα τα ξαναγράψω και ας  γίνω βαρετός.
Κουμάντο στην Ελλάδα κάνει η Γερμανία και η ΤΡΟΪΚΑ και κατ’ επέκταση η πλουτοκρατία με τους μηχανισμούς της, και ο διεθνής ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ με τις διάφορες ... λέσχες του.


Ας θυμηθούμε τι έγραφε τον παραπάνω αιώνα ο ΜΠΑΜΠΕΦ.

«Τι να την κάνω την πολιτική δημοκρατία, όταν τον παντοδύναμο στις κάλπες πολίτη που με την ψήφο του ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις μπορεί ο εργοδότης του να τον απολύσει και από τη μία μέρα στην άλλη να βρεθεί άνεργος;»

Υστερόγραφο:

Το πόσο δημοκρατικά λειτουργούν και τα κόμματα μας το διαπιστώνουν τακτικά με τις διαγραφές βουλευτών όταν δεν ψηφίζουν αυτά που θέλει ο αρχηγός και στελεχών, λέγε με ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ, όταν διαφωνούν με τις αποφάσεις των κομμάτων τους που έρχονται – οι αποφάσεις- σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

(*)Σημείωση:
Η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) από το 1997, ενώ από το 2007 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της, από την Αρχαία Αθήνα έως τη σύγχρονη εποχή, όπου συνεχώς διευρύνεται γεωγραφικά, είναι το πιο συμμετοχικό πολίτευμα που γνώρισε η ανθρωπότητα. Ο εορτασμός στοχεύει στην ανάδειξη των αξιών που αντιπροσωπεύει η Δημοκρατία, μέσα από σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών από κράτη και πολίτες.

Στη χώρα μας, η Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας γιορτάζεται από το 2008 σε όλα σχολεία, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο εορτασμός περιλαμβάνει διαγωνισμούς έκθεσης και ζωγραφικής, με βραβεία, που αθλοθέτησε η Βουλή των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ:: http://www.sansimera.gr/worldays/192#ixzz26WvSkaHT


Δεν υπάρχουν σχόλια: