Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελίες για κακοποίηση άνω των 1.100 παιδιών από τις αρχές του 2013

Καταγγελίες για κακοποίηση 1.151 παιδιών, εκ των οποίων το 41% ήταν ηλικίας έως έξι ετών, έχει δεχθεί από την αρχή του 2013 το Χαμόγελο του Παιδιού. Πρόκειται για αύξηση 66% σε σύγκριση με το 2012.

Καταγγελίες για κακοποίηση άνω των 1.100 παιδιών από τις αρχές του 2013
Με δύο κόκκινα δάκρυα στα μάγουλα και φορώντας τη λευκή μπλούζα με το μήνυμα «Παιδική Κακοποίηση. Γιατί δεν αντιδράς;» δεκάδες έφηβοι –σπουδαστές ΙΕΚ συμμετείχαν στον συμβολικό περίπατο που διοργάνωσε σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού, στο Πεδίον του Άρεως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης.
«Κατά 62% αυξήθηκαν οι καταγγελίες για παιδική κακοποίηση στο Χαμόγελο του Παιδιού σε σύγκριση με το 2012» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, τονίζοντας: «Η κατάσταση είναι φριχτή. Αυτήν τη στιγμή 45 παιδιά είναι εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι να πάνε τα παιδιά- θύματα κακοποίησης. Πρέπει να κινητοποιηθούμε, γι' αυτό το μήνυμά μας είναι «Γιατί δεν αντιδράς;». Κανένα παιδί δεν πρέπει να υφίσταται τη φρίκη της κακοποίησης. Ζητάμε από την πολιτεία να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: