Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Χρ. Σταϊκούρας: Ζητάει νέες θυσίες για την καπιταλιστική ανάπτυξη







Τη συνέχιση όλων εκείνων των αντιλαϊκών μέτρων που δημιουργούν εγγυημένη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους έθεσε ως προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αυτή τη φορά στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Μιλώντας στο συνέδριο του «Economist», που γίνεται στην Κύπρο, ανέφερε ότι «απαιτείται η συνέχιση της υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η περαιτέρω προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και η επιτάχυνση των δομικών αλλαγών για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος».
O Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε νέες θυσίες από τα λαϊκά στρώματα για την επίτευξη «διατηρήσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων» και «βιώσιμης ανάπτυξης», για τη «βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους» και την «έξοδο στις αγορές».
Θέλοντας να μοιράσει ψεύτικες ελπίδες, ισχυρίστηκε ότι «η κατάσταση σταθεροποιείται» και πως «η χώρα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο και μπορεί να ελπίζει για το μέλλον της». Όπως είπε, το 2014 «η ελληνική οικονομία προβλέπεται, μετά από 6 χρόνια, να εξέλθει από την παρατεταμένη ύφεση».
Βέβαια οι καλύτερες μέρες που υπόσχεται η κυβέρνηση αφορούν το κεφάλαιο και όχι το λαό, όπως προκύπτει από τα ίδια τα λεγόμενά του. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «αυτές οι θετικές ενδείξεις και εκτιμήσεις δεν αποτελούν αφορμή για εφησυχασμό», αλλά «εφαλτήριο για συνέχιση της προσπάθειας μέσω του εμπλουτισμού του δημοσιονομικού εγχειρήματος με αναπτυξιακές πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: