Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«Η εξέγερση του Νοέμβρη του '73 διδάσκει πως οι κοινωνίες, όπως και τότε, προχωρούν μπροστά με ανυπακοή, με ρήξη και ανατροπή»,

Η φετινή Διακήρυξη της Επιτροπής Εορτασμού
Η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου έδωσε χτες στη δημοσιότητα τη Διακήρυξή της για το φετινό εορτασμό. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή αποτελείται από τους: Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974), φοιτητικούς συλλόγους και παρατάξεις, Πρυτανείες ΕΜΠ και Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, συλλόγους διδασκόντων και εργαζομένων ΕΜΠ, το ΤΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας.
Στη Διακήρυξή της, σημειώνει ότι 40 χρόνια μετά, «τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας (κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ), για μια άλλη εξουσία και πολιτική που να υπηρετεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας μας».
«Επιβεβαιώνοντας τα διδάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διακηρύσσουμε πως στεκόμαστε αγωνιστικά και ανυποχώρητα απέναντι σε κάθε πολιτική που καταλύει την Κοινωνική Πρόνοια, την Υγεία, την Ασφάλιση, που απειλεί τα Δικαιώματα των Εργαζομένων, την Αξιοπρεπή Διαβίωσή τους, το Περιβάλλον, την Ανάπτυξη, το Μέλλον της Νεολαίας, κάθε Πολιτική που απειλεί και υπονομεύει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, το Πανεπιστημιακό Ασυλο, κάθε πολιτική που απειλεί τις Δημοκρατικές Ελευθερίες και κατακτήσεις του λαού μας», σημειώνει η Επιτροπή Εορτασμού.
Εκφράζει ακόμα τη συμπαράστασή της στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Παράλληλα, καταγγέλλει την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. «Η εξέγερση του Νοέμβρη του '73 διδάσκει πως οι κοινωνίες, όπως και τότε, προχωρούν μπροστά με ανυπακοή, με ρήξη και ανατροπή», καταλήγει στη Διακήρυξή της η Επιτροπή Εορτασμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά.! Σας έκανε πλύση εγκεφάλου η Δαμανάκη και η παρέα της, ότι η χούντα έπεσε από το Πολυτεχνείο..
Απλά αλλαγή φρουράς έγινε και οι κινητοποιήσεις των φοιτητών,ήταν υποκινούμενες και σχεδιασμένες απ'έξω.Με αυτό το παραμύθι κυβέρνησε
όλα αυτά τα χρόνια, η γενιά του Πολυτεχνείου,τα οικονόμησαν και οικονομούν ακόμη, αλλά ταυτόχρονα κατέστρεψαν και ξεπούλησαν την ΕΛΛΑΔΑ! Ντροπή τους!!!!!!!