Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

40 χρόνια Πολυτεχνείο


40 χρόνια τώρα. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια συνθήματα. Κάθε χρόνο τα ίδια εκείνα συνθήματα γίνονται ολοένα επίκαιρα.

40  χρόνια και αντί να έχουν ….γεράσει εκείνα τα συνθήματα είναι ακόμα …νεογέννητα.

Το ΨΩΜΙ κάθε μέρα γίνεται δυσεύρετο. Κάθε μέρα οι άνεργοι πληθαίνουν. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι μαλώνουν με τις γάτες και τα σκυλιά για τα απομεινάρια των ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. Κάθε μέρα η ανεργία μεγαλώνει. Κάθε μέρα όλο και περισσότερα παιδάκια λιποθυμάμε από την ασιτία.

Η  ΠΑΙΔΕΙΑ όχι μόνο δεν έχει γίνει κτήμα του λαού.  Τάξεις συγχωνεύονται. Σχολεία καταργούνται. Δάσκαλοι και καθηγητές απολύονται. Σχολεία δεν έχουν δάσκαλους και καθηγητές. Σε λίγο θα δοθεί ολόκληρη  η ΠΑΙΔΕΙΑ. από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο , στους ιδιώτες.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε δέσμιοι και υπόδουλοι των ντόπιων και ξένων δανειστών και τοκογλύφων.

Το ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ. Αντί να τις καταργήσουμε- ούτε το ΠΑΣΟΚ τις κατήργησε που ήταν ένα από τα κύρια συνθήματά του –ολοένα αφήνουμε και τις μεγαλώνουν.

Μόνο το ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ έχει αλλάξει τελικά.
Τις μέρες μες έχει γίνει ΕΞΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΕΞΩ Η ΜΕΡΚΕΛ.

Το ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ έχει γίνει  ΜΕΣΑ ΜΕ  ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ

Το ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ. Αυτό και αν είναι επίκαιρο.  Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που κυβερνάει με «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ» και όχι με ΝΟΜΟΥΣ;

Και μετά το προσκλητήριο των νεκρών της βραδιάς εκείνης πρέπει να γίνεται και προσκλητήριο και των ΚΟΥΜΗ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΛΤΕΖΑ αλλά και των χιλιάδων αυτόχειρων από τα μέτρα της ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ κυβέρνησής μας.


Και από φέτος  πρέπει να γίνεται η πορεία  όχι μόνο στην Αμερικάνικη πρεσβεία αλλά και στην Γερμανική και το ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ πρέπει να είναι το κύριο σύνθημα των πορειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: