Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ και Ε.Ε.θέλουν να καταστρέψουν ΚΑΙ την ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ανακοίνωση της Γραμματείας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία
Η ανακοίνωση σημειώνει: «Η Γραμματεία της ευρωπαϊκής κομμουνιστικής "Πρωτοβουλίας" εκτιμά πως οι τελευταίες αιματηρές εξελίξεις στην Ουκρανία αναδεικνύουν την επέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της χώρας, τη διαπάλη τμημάτων του κεφαλαίου, με την εμπλοκή ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που αντιμάχονται ποιος θα επικρατήσει, σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό για τις αγορές και τις πηγές της Ενέργειας. Σ' αυτήν τη διαπάλη γίνεται προσπάθεια να εμπλακεί με τη μια ή άλλη πλευρά ο λαός της Ουκρανίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Ουκρανίας να οργανώσουν τη δική τους ανεξάρτητη πάλη, αυτοτελώς, με κριτήριο τα συμφέροντά τους για το σοσιαλισμό και όχι με κριτήριο ποιον ιμπεριαλιστή επιλέγει εκείνη ή η άλλη μερίδα της πλουτοκρατίας της χώρας τους.
Η Γραμματεία της "Πρωτοβουλίας" καταδικάζει τη δράση των φασιστικών δυνάμεων, την αντικομμουνιστική επίθεση, το γκρέμισμα του αγάλματος του Λένιν.
Ο σοσιαλισμός παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Αυτή είναι η προοπτική ενάντια σε κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομία και κοινωνία που δε θα λειτουργεί με βάση το κέρδος αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων».

Επίσης με άλλη ανακοίνωση της...

  καταγγέλλει τη νέα ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας και στη συνέχεια της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που αποφάσισε το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Η επέμβαση αυτή σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ για τη διείσδυση των μονοπωλίων σε νέες αγορές, για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών της περιοχής.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Καλούμε τους λαούς της Ευρώπης ν' αντιταχθούν και να καταδικάσουν τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: