Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Προαναγγέλλει ένταση της καταστολής με μεγαλύτερη ανάμειξη και ξένων πρακτόρων


Ενίσχυση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, με εμπλοκή και ξένων υπηρεσιών, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, με δηλώσεις του, χτες από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Το ζήτημα της τρομοκρατίας απασχόλησε τις συναντήσεις μου, σε πολύ μεγάλο βαθμό», είπε σε δημοσιογράφους, και προϊδέασε για ένταση των μέτρων καταστολής, με παραπέρα αντιδραστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου:
«Δίνουμε μια διεθνή μάχη κατά της τρομοκρατίας και κατά κάθε μορφής βίας και οργανωμένου εγκλήματος. Η Ελλάδα έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια σημαντικές επιτυχίες. Αυτές συνιστούν ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας, το οποίο πρέπεινα το διασφαλίσουμε και να το επαυξήσουμε, πάντα με σεβασμό στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι και αυτό ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόδραση του Ξηρού και όσα επακολουθούν είναι ένα ατυχέστατο γεγονός, το οποίο επιβάλλει τώρα να επανεξετάσουμε και τη νομοθεσία και την πρακτική και βεβαίως η Ελλάδα πρέπει, απευθυνόμενη στους πολίτες της πρωτίστως, να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας».
Ουσιαστικά, κάλεσε ανοιχτά ξένες υπηρεσίες να αναπτύξουν τη δράση τους εδώ: «Εμείς δεν αποκρύπτουμε την αλήθεια. Είμαστε ανοιχτοί στη διεθνή συνεργασία, πάντα με σεβασμό στην εθνική μας κυριαρχία, στη θεσμική μας αξιοπρέπεια, στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Αλλά το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους επιβάλλουν τη διεθνή συνεργασία για την προστασία και κατοχύρωση της ασφάλειας όλων των πολιτών και του κοινού αισθήματος ασφάλειας (...) έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και είναι ανοιχτές σε διεθνή συνεργασία, ώστε να υπάρξει η μέγιστη αποτελεσματικότητα. Αλίμονο...»!
Μόνο που όλα τα παραπάνω,τα οποία ενισχύουν τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενισχύουν και τη διασταλτική ερμηνεία περί «ασφάλειας» απέναντι στην «τρομοκρατία», έτσι ώστε όταν χρειαστεί, τα μέτρα και οι μηχανισμοί να στρέφονται ενάντια στο εργατικό,λαϊκό κίνημα.Που πρέπει να επαγρυπνεί.

ΠΗΓΗ:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/1/2014&id=14963&pageNo=7&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: