Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Προγράμματα ανακύκλωσης και εκμετάλλευσης των ανέργων

Ετσι θα στηρίξουν την καπιταλιστική ανάκαμψη οι κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης
Χαρτιά ψευτοκατάρτισης και μαθητείας στους νέους ανέργους, αντί για θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, και προσωρινή κακοπληρωμένη απασχόληση για λίγους μήνες, με επέκταση των γνωστών προγραμμάτων, όπως η «κοινωφελής εργασία», υπόσχεται η κυβέρνηση στις οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, την ώρα που οι στρατιές των ανέργων συνεχίζουν να μεγαλώνουν, φτάνοντας το 1,4 εκατομμύριο (Οκτώβρης 2013).
Αξιοποιούν την ανεργία για να χτυπήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, να τσακίσουν τον κατώτερο μισθό, να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις του ΚΕΠΕ. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν ζεστό χρήμα, αλλά κυρίως μια μεγάλη μάζα φθηνών και ευέλικτων εργατικών χεριών, τα οποία θα μπορούν να αντικαταστήσουν και παλιούς εργαζόμενους με σταθερή εργασία που τους κοστίζουν πιο ακριβά.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία σε πλήρη ετοιμότητα. Από την πρώτη ώρα στη δουλειά, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των εργαζομένων στα προγράμματα. Κανένας εργαζόμενος, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση, να μη μείνει εκτεθειμένος στην επίθεση.

Περισσότερα εδώ:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/1/2014&id=14971&pageNo=5&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: