Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ:Προτεραιότητα της ΕΕ το σάρωμα λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων


Ο δρόμος των λαϊκών συμφερόντων δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, που αποτυπώθηκαν και στην ομιλία Σαμαρά στο Στρασβούργο
Eurokinissi
Την ένταση της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς σε όλα τα κράτη - μέλη της ευρωένωσης σηματοδότησε η ομιλία χτες του πρωθυπουργούΑντ. Σαμαρά, ως προεδρεύοντα της ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και οι απαντήσεις του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατόπιν.
Περιγράφοντας τιςπροτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, προτεραιότητες και κεντρικά της ευρωένωσης, ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε για να εμφανιστεί απέναντι στα μονοπώλια ως ο κατάλληλος να περάσει τα μέτρα που χρειάζεται προς διασφάλιση της κερδοφορίας τους, πάνω στα συντρίμμια λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Αποδίδοντας την καπιταλιστική κρίση, που τσακίζει λαούς και λαϊκά δικαιώματα, σε λάθη και «κατασκευαστικά ελλείμματα» της ΕΕ, έσπευσε να προκαταλάβει ότι«τις αλλαγές που δρομολογήσαμε τα δύο τελευταία χρόνια πρέπει να τις ολοκληρώσουμε. Και να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα (...) Κι αυτή είναι η επόμενη δέσμευσή μου ενώπιόν σας: Στο επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά».
Μιλώντας ειδικά για την Ελλάδα, υποστήριξε( η συνέχεια εδώ:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/1/2014&id=14948&pageNo=5&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: