Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πρόταση στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ


Την ανάγκη για αγώνες και κίνημα που θα στοχεύει στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που απευθύνεται στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ με πρόταση για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Το Σάββατο 25 Γενάρη είναι προγραμματισμένη να γίνει Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τον κλάδο να δώσει τη μάχη ώστε να υιοθετηθεί το σχέδιο πρακτικού από τους συλλόγους διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, με μαζικούς όρους να μην επιτραπεί σε κανέναν αξιολογητή να μπει στην τάξη, να διαγραφούν οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
Προτείνει επίσης το παρακάτω πρόγραμμα κινητοποιήσεων:
Στις 30 Γενάρη μέρα πανελλαδικής δράσης μαζί με γονείς και μαθητές για σίτιση, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν μεταφορές για τα παιδιά.
Στις 31 Γενάρη πανελλαδική κινητοποίηση των ΕΛΜΕ ενάντια στις απολύσεις και την αξιολόγηση.
Στις 6 Φλεβάρη κινητοποίηση ενάντια στ' αντιδραστικά ευρωπαϊκά προγράμματα (π.χ. «teachers4europe») στα γραφεία της ΕΕ.
Στις 7 Φλεβάρη, μέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προτείνει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
Επίσης, από κοινού με Λαϊκές Επιτροπές, με σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καλεί να ληφθούν πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια στα νοσοκομεία, τη φοροληστεία, να γίνουν κινητοποιήσεις για να μη διαλυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Προτείνει, ακόμα, νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων μέσα στο Φλεβάρη, για εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: