Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Big brother παιδεραστών οι κάμερες των υπολογιστών σε παιδικά δωμάτια


    Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκουν καταφύγιο οι παιδεραστές και παραμονεύουν κάθε λεπτό για να εντοπίσουν το υποψήφιο θύμα τους.
    Με ειδικό λογισμικό ανοίγουν τις κάμερες των υπολογιστών που έχουμε όλοι στο σπίτι και παρακολουθούν με αυτόν τον τρόπο τα ανήλικα αγόρια και κορίτσια.
    Έτσι οι προσωπικές στιγμές των παιδιών, από την ώρα που θα γδυθούν μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούν καταγράφονται από τους παιδεραστές . Στην συνέχεια αρχίζει το παιχνίδι του εκβιασμού. Απειλούν ότι θα διακινήσουν το υλικό που κατέγραψαν σε συγγενείς και φίλους των παιδιών.
    «Πλέον οι παιδεραστές έχουν βρει αυτόν τον νέο τρόπο προσέγγισης των παιδιών. Εκτός ότι τους αρέσει αυτό το "παιχνίδι" εντοπισμού, διαπιστώνουν ότι προς το παρόν μικραίνουν οι πιθανότητες σύλληψής τους από τη στιγμή μάλιστα που τα θύματα δύσκολα προβαίνουν στην καταγγελία τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αξιωματικοί του τμήματος της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
    Μέχρι να δημιουργηθούν ειδικά φίλτρα που θα καταστρέφουν το λογισμικό των παιδεραστών, οι μοναδικοί πρόχειροι τρόποι προστασίας είναι να βγαίνουν οι κάμερες των υπολογιστών που είναι αποσπασμένες, ενώ στην περίπτωση που είναι ενσωματωμένες στους υπολογιστές καλό να είναι καλύπτονται με μονωτική ταινία.
    Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνει οδηγίες προς τους γονείς και τα παιδιά, οι οποίες είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη»:

• Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Ετσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας, χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται.
• Κάντε την πλοήγηση στο Internet μία 
οικογενειακή δραστηριότητα. Χρησιμοποιείστε τον H/Υ μαζί με τα παιδιά σας.
• Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν 
όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms.
• Συζητήστε με τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας (επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα, πρόσβαση σε sites με βλαβερό περιεχόμενο) που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
• Διδάξτε τους να 
μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα, ακόμα και ωράρια σχολείου ονόματα φίλων κ.λπ.) και να μην χρησιμοποιούν την κάρτα σας.
• 
Μην επιτρέπετε ποτέ στα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου.
• Διδάξτε τα επίσης, να αρνούνται από μόνα τους να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο. Εξηγήστε τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνοι.
• Χρησιμοποιείστε τα λεγόμενα 
«φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις «sites» (βία, πορνογραφία).
• 
Ελέγξτε το περιεχόμενο οπτικοακουστικού υλικού, όπως CDs, δισκέτες κ.α., που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσουν με τους φίλους τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: