Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποίηση ενάντια στα προγράμματα προπαγάνδισης της ΕΕ από συλλόγους Εκπαιδευτικ΄ών


Την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα
Την προκλητική προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ο εκπαιδευτικός και το σχολείο για να προπαγανδιστούν οργανωμένα οι κάλπικες αξίες της ΕΕ στα παιδιά μέσω του προγράμματος «Τeachers4europe» («Δάσκαλοι για την Ευρώπη»), καταγγέλλουν σωματεία των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το υπουργείο Παιδείας που απευθύνεται σε δασκάλους, οι οποίοι θα αναλάβουν να περάσουν την «ευρωπαϊκή ιδέα» σε παιδιά του δημοτικού.
Δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα, οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, «Ο Σωκράτης», και Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης, «Γ. Σεφέρης», προχωρούν την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της ΕΕ (Βασ. Σοφίας). Απευθύνουν παράλληλα κάλεσμα σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ της Αττικής να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
Στο μεταξύ, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα. «Να μη δεχτούν οι εκπαιδευτικοί να γίνουν "παπαγαλάκια" της πολιτικής της ΕΕ. Εχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τα "έργα και τις ημέρες" της ΕΕ κι όχι να μπολιάζουμε τους μαθητές μας με τις σάπιες αξίες της», σημειώνεται στο ψήφισμα. Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι το πρόγραμμα αυτό δεν είναι το μοναδικό. «Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μπροστά στις ευρωεκλογές, γινόμαστε συνέχεια μάρτυρες τέτοιων προγραμμάτων, που στοχεύουν στον εξωραϊσμό της ΕΕ μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα και τα σχολικά βιβλία. Σε πολλά Λύκεια συγκεντρώνουν τα παιδιά της Γ' Λυκείου (που ψηφίζουν στις ευρωεκλογές) και αφιερώνονται πολλές διδακτικές ώρες για να καθαγιαστεί η ΕΕ. Μοιράζουν μάλιστα και εγχειρίδιο της ίδιας της ΕΕ με τίτλο "Η Ευρώπη σε 12 μαθήματα". Πριν λίγο καιρό, το υπουργείο Παιδείας μαζί με την ΕΕ οργάνωσαν φιέστες στα σχολεία, προκειμένου να "τιμήσουν" τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το σύνθημα της αισχρής αυτής προπαγάνδας στα μυαλά των νέων παιδιών είχε τίτλο "20 χρόνια Ευρωπαϊκή Ενωση, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε"»!
«Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι, την ώρα που τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια, που πολλοί μαθητές μας δεν έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ίδια ώρα να δαπανούνται τεράστια ποσά για την υλοποίηση προγραμμάτων που σκοπεύουν να εξωραΐσουν την ΕΕ στα μάτια των μαθητών», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
ΠΗΓΗ:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/2/2014&id=15003&pageNo=14&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: