Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δοξάστε τους!

Η δημόσια δαπάνη των αντιπροέδρων



-tzanisΔεν είναι άγνωστο ότι οι πολιτικοί ψηφίζουν φωτογραφικές διατάξεις προς όφελός τους. Η φωτογραφική διάταξη όμως που πέρασε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 δεν έχει προηγούμενο.
  Ο μακαρίτης πολιτικός Τζανής Τζανετάκης που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη πέρασε νόμο που εξισώνει την θέση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με αυτή του πρωθυπουργού. Εξισώνει τα οικονομικά προνόμια που έχει ο πρωθυπουργός και τις υπόλοιπες παροχές. Οι διατελέσαντες αντιπρόεδροι της κυβέρνησης εξομοιώνονται συνταξιοδοτικά με τους πρωθυπουργούς. Έχουνε ισόβια φρουρά και κρατικά αυτοκίνητα.
Από την ψήφιση του φωτογραφικού νόμου έχουμε πέντε αντιπροέδρους Κυβέρνησης. Οι δύο από αυτούς έχουν απoβιώσει (Τζανετάκης –Κουτσόγιωργας) και οι άλλοι 3 που απολαμβάνουν τη φωτογραφική διάταξη είναι ο αειθαλής Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ο πληθωρικός Θόδωρος Πάγκαλος και ο φιλόδοξος Ευάγγελος Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται ότι αυτοί και άλλοι πολιτικοί μείωσαν τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων κατά 40% προφανώς για να υπάρχουν χρήματα στα δημόσια ταμεία και να εισπράττουν οι κύριοι αντιπρόεδροι τις παχυλές συντάξεις και να απολαμβάνουν τα οφίτσια που τους παρέχει ο φωτογραφικός νόμος. Και μια λεπτομέρεια, ο φωτογραφικός νόμος προβλέπει ότι η κηδεία τους θα γίνει δημόσια δαπάνη.
Δοξάστε τους!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: