Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι Ουκρανοί χρυσαυγίτες...


Οι Ουκρανοί Χρυσαυγίτες, όπως και αν ονομάζονται, Σβόμποντα, Δεξιός Τομέας κ.ά., εμπνεόμενοι από τις μορφές εθνικιστών και φασιστών, όπως ο Στεπάν Μπαντέρα, που πολέμησαν το σοβιετικό στρατό στο πλευρό των ναζί και ευθύνονται για εγκλήματα ενάντια σε κομμουνιστές, παρτιζάνους, Ρωσόφωνους, Πολωνούς και Εβραίους βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Λειτούργησαν ως ένοπλη παραστρατιωτική εμπροσθοφυλακή ενός ακήρυχτου πολέμου ανάμεσα στις δύο μερίδες της ουκρανικής αστικής τάξης. Ενός πολέμου που αποτελεί άμεση προέκταση ενός επίσης ακήρυχτου πολέμου ανάμεσα στη Γερμανία (και όλη την ΕΕ), τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Πρωτοστάτησαν στον αντικομμουνισμό, στο γκρέμισμα των εναπομεινάντων αγαλμάτων του Λένιν, την ίδια στιγμή που αναρτούσαν σύμβολα των SS, φωτογραφίες του Χίτλερ κ.ά. και πρωταγωνίστησαν στην αναβίωση του εθνικιστικού μίσους, με οδυνηρά αποτελέσματα για τον ουκρανικό λαό......
Αποδείχτηκε καθαρά πως τέτοιου είδους οργανώσεις αξιοποιούνται από την αστική τάξη και στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Μόνο που η ουκρανική Χρυσή Αυγή έκανε ό,τι έκανε με την πολιτική -τουλάχιστον- κάλυψη της ΕΕ και των ΗΠΑ και βεβαίως των συμμάχων τους στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες δηλώσεις για ανησυχία από την άνοδο των ακραίων κ.λπ. Καθόλου παράξενο. Αφού η ίδια η ΕΕ ενθάρρυνε με τον αντικομμουνισμό της - που αποτελεί, άλλωστε, επίσημη ιδεολογία της - ιδιαίτερα στα κράτη της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και της πρώην ΕΣΣΔ την ενδυνάμωση φασιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων.
Τι μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται ότι τέτοιου είδους δυνάμεις είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος και είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν από αυτό;

ΠΗΓΗ:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=25/2/2014&id=15016&pageNo=2&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: