Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ξαναζωντανεύει το Σπουδαστικό της Χούντας

Αντιδράσεις για την καταγραφή των σχολείων που επιχειρεί η ΓΑΔΑ
Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοβουλία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής να καλέσει τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές - συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής τους για να καταγράψουν προβλήματα και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) θέτει μια σειρά ερωτήματα για το θέμα, όπως: «Από πότε στα σχολεία έχουν αρμοδιότητα τα αστυνομικά τμήματα; Τα όποια ζητήματα έχουν τα σχολεία να διαχειριστούν είναι πολλά και οφείλονται πάντα σε κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά σίγουρα δεν αφορούν την αστυνομία», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ κάνοντας λόγο για άκρως επικίνδυνη τακτική της κυβέρνησης που θυμίζει παλιότερες εποχές.
Η ΑΣΓΜΕ θυμίζει ότι «έχουμε δεκάδες κρούσματα σε όλη την Ελλάδα όπου ανήλικοι μαθητές σέρνονται σε αστυνομικά τμήματα γιατί συμμετείχαν σε καταλήψεις (π.χ. Κερατσίνι) και άλλες φορές καταδικάζονται απουσία συνηγόρου και χωρίς δικαίωμα έφεσης (π.χ. Λαμία)».
Και τονίζει: «Σε κάθε περίπτωση, μια κοινωνία που παίρνει τους παιδαγωγούς από τα σχολεία και βάζει αστυνομικούς έχει αποτύχει!
Καλούμε τόσο τη σχολική κοινότητα όσο και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν το γεγονός, να αρνηθούν την όποια εμπλοκή και να πάρουν μέτρα προστασίας ιδίως για τους μαθητές.
Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η εντολή της ΓΑΔΑ, να αποσυρθούν οι καταγγελίες των μαθητοδικείων», απαιτεί η ΑΣΓΜΕ.
ΠΗΓΗ:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=13/2/2014&id=15004&pageNo=14&direction=1
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1) Όταν Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας(;) του πολίτη βρίσκεται Βασιλικός Επίτροπος της Χούντας, και σε υπουργικούς θώκους κάθονται πρώην στελέχη φιλοχουντικών κομμάτων τι περιμένετε;
2) Έχετε δει καμιά διαφορά ανάμεσα στη κυβέρνηση αυτή της Νέας Δημοκρατίας από την Χουντική διακυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: