Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πλήρης ταύτιση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Ο απολογισμός της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής ήταν το θέμα της ενημέρωσης που έκανε, χτες, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλος.
Για το Κυπριακό:Χαρακτήρισε «νέο στοιχείο το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ του Αναστασιάδη και Ερογλου» και εκτίμησε ότι αυτό «τοποθετεί τα πάντα υπό τον έλεγχο του κυπριακού λαού, με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, και αποκλείει ρητά οποιαδήποτε μορφή επιδιαιτησίας». Πρόσθεσε ότι «έχει σημασία η δημοψηφιακή δημοκρατία και η έννοια των συνιστωσών πολιτειών» και «να εξασφαλιστεί η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», ενώ δείχνοντας ότι τελικά το διακύβευμα είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων επισήμανε ότι «έχει σημασία η δήλωση Ομπάμα», που αναφερόταν στην «υποστήριξη στην άσκηση των "κυριαρχικών δικαιωμάτων" της Δημοκρατίας της Κύπρου, με σκοπό την εξερεύνηση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων».
Για την Ουκρανία: Ισχυρίστηκε ότι όσα συμβαίνουν εκεί προέρχονται από ένα «διαρκές ιστορικό πρόβλημα» και είπε ότι «η ευρωπαϊκή θέση είναι ότι απαιτείται συνολική προσπάθεια από όλες τις δυνάμεις, όχι μόνο πολιτικές, αλλά κοινωνικές, περιφερειακές, εθνοτικές, για να διασφαλιστεί η σταθερότητα, η εδαφική ακεραιότητα και η δημόσια τάξη, η ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των πολιτών»!
Για την περιοδεία του στα Βαλκάνια: Η ενημέρωση συνοψίζεται στη φράση: «Μας ενδιαφέρει η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελληνικών τραπεζών, η αγορά των χωρών αυτών».
Για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας: Εξέφρασε τη λύπη του γιατί «δυστυχώς η έξοδος του χημικού οπλοστασίου γίνεται προς τη Μεσόγειο καθώς υπάρχει και η προσφορά της Ιταλίας να προσφέρει το λιμάνι της Καλαβρίας. Αγωνιζόμαστε επί εβδομάδες να κινητοποιήσουμε άλλες χώρες να επιλεγεί άλλος χώρος εκτός Μεσογείου. Το γεγονός όμως ότι έχει επιλεγεί το ιταλικό λιμάνι το καθιστά δύσκολο». Επιβεβαίωσε πλήρως το ΚΚΕ που είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ για να δώσει τη συνδρομή της στην επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων και μάλιστα η καταστροφή να γίνει στη Μεσόγειο. Ο Ε. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Οι ΗΠΑ πρότειναν να οργανωθεί μεγάλη επιστημονική, τεχνική τηλεδιάσκεψη όπου οι Αμερικανοί τεχνικοί θα ενημερώσουν Ελληνες εμπειρογνώμονες» για όλα τα ασφαλή μέτρα ώστε, τάχα, να μην πέσει τίποτα στη θάλασσα.
Η συνέχεια του άρθρου εδώ:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/2/2014&id=15017&pageNo=3&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: