Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος…"στο τέλος της μεταπολίτευσης".


ΦΩΤΟ  Ιερά Μονή ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Καρπασίας.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

¨Αντρίζου Κύπρο, εσύ θα ανοίξεις τον χορό , εσύ θε να τον κλείσεις¨.
Κύπρος= Γεωπολιτικός Κύκλος με Ιστορικούς στροβιλισμούς.
Κύπρος= Αγιοτόκο  Γιοφύρι  Ορθοδοξίας Μ. Ανατολής- Ευρώπης.

η Μεγαλόνησος των Αγίων  προδόθηκε το αιματοποτισμένο καλοκαίρι του 74 και η Μάνα Ελλάδα ¨ νόμισε¨ πως απέκτησε την Πολιτική Λευτεριά της.

Μεταπολίτευση το ονομάσαμε, αλλά ήταν μία ενδιάμεση  διαχειρίσιμη κατάσταση για το ¨ clearance sale¨ ξεπούλημα των ημερών.

Ποια πετρέλαια, ποιοι υδρογονάνθρακες;
Ποια συμφωνία;

Άνθρακες ο θησαυρός ή¨ το τυρί στην φάκα¨, μπροστά στην γεωπολιτική αξία αυτού  του ίδιου του νησιού που στέκει σαν ¨παντόπτης¨ οφθαλμός και περιβλέπει τα πολεμικά γήπεδα της Μ. Ανατολής μέχρι και αυτά του Καυκάσου.

Είναι δυνατόν οι Αμερικάνοι που μετράνε αντίστροφα τις μέρες για την πτώση της Μεγάλης Νεοθωμανικής  Αυτοκρατορίας να θέλουν να εξυπηρετήσουν το κατεχόμενο βόρειο  μέρος του νησιού;

Δεκαετίες πριν φάνηκε από την Ζυρίχη, πρόσφατα με το σχέδιο Ανάν και φρέσκα με τις ¨εξ απήνης¨ ανακοινώσεις ότι το New Deal  των Παγκοσμιοποιητών θέλει  ένα ενιαίο κράτος- νησιωτική αποικία για να προωθήσει τους στόχους του στην προσπάθεια να σταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.

Για τον λόγο  αυτό βλέπουμε ένα πολυδύναμο και ετερόκλητο συνδυασμό συμφερόντων να περικυκλώνει το νησί με αεροπλανοφόρα, πολεμικά σκάφη , αεροναυτικά γυμνάσια και ερευνητικές αποστολές σε σημείο ¨που να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα¨.
Ναι, όπως το ακούσαμε η Μάνα Ελλάδα ¨χάνει¨ την μονάκριβη θυγατέρα της Κύπρο και η θυγατέρα Κύπρος ¨χάνει¨ την Μάνα Ελλάδα.

Το 74 οι παγκοσμιοποιητές φέρανε τον μακελλάρη εξ ανατολών να κάνει δύο πράγματα.

Α. Να κάνει προγεφύρωμα στην Βόρεια Κύπρο για τα μελλοντικά επεκτατικά  άνομα σχέδια τους. Γι αυτό και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ προσπαθούσαν να τα καταστήσουν γράμμα κενό.

Β. Να  φέρει την ¨πολύπαθη¨ Μεταπολίτευση στους Έλληνες  και να στήσει  και εδώ ένα παραμάγαζο που σήμερα ξεπουλάει την πραγμάτια του όσο- όσο.

Μήπως σήμερα θέλουν να φέρουν τον Νεοθωμανό  ¨διπλωματικά¨  για να ολοκληρώσει το ημιτελές σχέδιο του 74;

Α. Να απαξιώσει δηλ.  με ένα ¨χαστούκι¨ την Εθνική  Υπόσταση του Κυπριακού Κράτους;

Β. Να τελειώσει το σύστημα της Μεταπολίτευσης στον Ελλαδικό χώρο και να αποδυναμώσει την ακεραιότητα του;

Άλλωστε οι  απάνθρωπες μνημονιακές  συνθήκες της καθημερινότητας μας θυμίζουν γκαστρωμένες  μέρες του  74.

Όλα είναι έτοιμα για να πυροδοτήσουν το κουμπί και να πάνε την Ιστορία αυτού του τόπου κατά τα  σχέδια τους.

Οι πολιτικοί  μας ξεκούφαιναν τόσα χρόνια ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η μακροχρόνια ψυχική ανωμαλία της υποκρισίας τους σήμερα μας κάρφωσε πάνω σε εθνικά αδιέξοδα.

Άνδρες δεν υπάρχουν, λύσεις δεν υπάρχουν, όλος ο ¨πνευματικός¨ ιστός της περιρρέουσας κουλτούρας των ημερών  είναι κομματιασμένος στην εφήμερη εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων και του ΕΓΩ.

Ποιοι θα αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και τις γεωπολιτικές παγίδες που ήδη μας έστησαν;

Υπάρχει σήμερα Τάσσος λεβέντης;  Δυστυχώς ΟΧΙ

Ευτυχώς όμως που υπάρχει ο λόγος  και η παρακαταθήκη του και αυτή αρκεί για να ¨πυροδοτήσει¨ τις  Ελληνικές ψυχές από άκρο σε άκρο αυτής της γης.

Υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν την ξέρουν οι δυνάστες  και αυτή η λεπτομέρεια στον καιρό αυτό του γενικού ξεπουλήματος θα αναδείξει πολλούς  Δημοκράτες Τάσσους.

Η Αγιοτόκος Κύπρος στο διάβα των αιώνων σαν γεωπολιτικό  σημείο συνάντησης πολλών πολιτισμών στους Ιστορικούς στροβιλισμούς της βραχυκύκλωνε τους υπ εναντίους σχεδιασμούς λες και κάποιο αόρατο χέρι δεν επέτρεπε την εξαφάνιση του Ελληνισμού από το μέρος αυτό.

Η Κύπρος με τα όσα έχει περάσει είναι από μόνη της ένα ολόκληρο ΘΑΥΜΑ του κατατρεγμένου Ελληνισμού.

Και το ΘΑΥΜΑ θα ολοκληρωθεί για να ¨θαυμάσουν¨ και οι εχθροί της. 

Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: