Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Το σύνολο των "αιωνίων" φοιτητών που θέλετε να διαγράψετε κ.Λομβέρδε είναι παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο


Απαράδεκτη η απόφαση του υπουργείου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
Eurokinissi
Τη διαγραφή των λεγόμενων λιμναζόντων φοιτητών από το Σεπτέμβρη ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Από το 2007, αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν το Σεπτέμβριο του 2014. Δόθηκαν μάλιστα από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι. Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους».
Ετσι, μετά την εξεταστική του Σεπτέμβρη αναμένεται να διαγραφούν οριστικά από τα μητρώα των ιδρυμάτων χωρίς να δοθεί παράταση όσοι είχαν εισαχθεί στις σχολές πριν από το 2006 και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας από τους σχεδόν 600.000 φοιτητές, οι 300.000 χαρακτηρίζονται μη ενεργοί και από αυτούς οι 180.000 - 200.000 θα διαγραφούν.
Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις Λοβέρδου εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Σε αυτήν αναφέρεται:
«Σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι το Σεπτέμβρη θα διαγραφούν από τα μητρώα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας περίπου 200.000 "αιώνιοι" φοιτητές που έχουν εισαχθεί μέχρι και το 2006.
Η απόφαση του υπουργείου είναι απαράδεκτη!
Ας δούμε ποιοι είναι όμως οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές:
Το 60% αυτών των φοιτητών αναγκάζεται να δουλεύει για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα (το 35,2% μάλιστα με πλήρες ωράριο). Το 14% δηλώνει ότι επιβράδυνε τις σπουδές του γιατί στην πορεία κατάλαβε ότι δε θα μπορέσει να βρει δουλειά στο επιστημονικό του αντικείμενο.
Οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές λοιπόν είναι αυτοί που παλεύουν να επιβιώσουν και παράλληλα προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Αυτούς τους φοιτητές προκλητικά αποκαλεί το υπουργείο "αιώνιους" και "άχρηστους" την ώρα που ξέρουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι φοιτητές από την επαρχία που αναγκάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να πηγαίνουν στις σχολές τους μόνο για την εξεταστική επειδή δεν αντέχουν να πληρώνουν νοίκια και οι όποιες εστίες υπάρχουν δε φτάνουν ούτε για "ζήτω".
Στην ουσία η απόφαση του υπουργείου είναι ένα κομμάτι από το παζλ της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, στερώντας το δικαίωμα στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Δε θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: