Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δηλώσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Α.Για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για το τείχος του Βερολίνου


Οι αντικομμουνιστικές φιέστες για την "25η επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου" που διοργανώνει το Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρός του και όλο το φάσμα των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου έχουν στόχο την χυδαία συκοφάντηση του σοσιαλισμού, την παραχάραξη της ιστορίας. Επιχειρούν να εμφανίσουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα σαν την μοναδική επιλογή των λαών. Ο αντικομμουνισμός πηγαίνει χέρι -χέρι με την σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και τα μονοπώλια ενάντια στους λαούς σε όλα τα κράτη- μέλη. Σε πείσμα των παραχαρακτών της, η ιστορική αλήθεια είναι αμείλικτη: Η δημιουργία δύο γερμανικών κρατών υπήρξε συνειδητή επιλογή των ιμπεριαλιστών. Χαρακτηριστική απόδειξη τα λόγια του πρώτου καγκελάριου της ΟΔΓ, αμέσως με την ίδρυσή της στα 1948 "Καλύτερα μισή Γερμανία και να είναι δική μας - παρά ολόκληρη και δική τους !"  Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους ενάντια στο σοσιαλισμό, η ανοιχτή υπονόμευση κι οι προβοκάτσιες σε βάρος του λαού του σοσιαλιστικού κράτους της ΓΛΔ, επέβαλλαν την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου. 
Τα πανηγύρια των αστών δεν μπορούν να διαγράψουν από την ιστορική μνήμη τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις που γνώρισαν οι εργαζόμενοι στην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ), στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Στην "ενιαία" καπιταλιστική Γερμανία οι εργάτες από την πρώην ΓΛΔ δοκιμάζουν στο πετσί τους την "ελευθερία" που τους υπόσχονταν οι αστοί. Την ελευθερία στην ανεργία, στα βάσανα, στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στην καταστολή, στο χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών. Ο καπιταλισμός σηκώνει καθημερινά τείχη για τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που τους καταδικάζει να ζουν στη φτώχεια, τη σχετική κι απόλυτη εξαθλίωση. Η ζωή έχει αποδείξει πως ο καπιταλισμός αλλάζει σύνορα και ματοκυλά τους λαούς, γεννά ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμικές συγκρούσεις, το φασισμό. Αυτές είναι οι οδυνηρές συνέπειες που ζουν οι λαοί, στην πράξη, τα αδιέξοδα της ανατροπής του σοσιαλισμού και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη ΓΛΔ και στις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Οι λαοί σε αυτές τις χώρες αναπολούν το σοσιαλισμό, τη σιγουριά για το μέλλον και αναγνωρίζουν την ανωτερότητα των κοινωνικών δικαιωμάτων που απολάμβαναν στο σοσιαλισμό.
 Οι γιορτές και τα πανηγύρια του πολιτικού προσωπικού δεν είναι σε θέση να σώσουν τον καπιταλισμό, από το ιστορικά αναπόφευκτο τέλος του. Οι λαοί θα γυρίσουν τον τροχό της Ιστορίας μπροστά, σε ανώτερο κοινωνικό σύστημα. Στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό που θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από το αίσχος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αναδεικνύοντας τους εργαζόμενους ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν.   




Β. Για τη συζήτηση σχετικά με τις συμφωνίες φοροαπαλλαγής Λουξεμβούργου και μονοπωλιακών ομίλων

Ο θόρυβος γύρω από τις "αποκαλύψεις" για φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου με μονοπωλιακούς ομίλους για προνομιακή φορολογική μεταχείριση, επί της πρωθυπουργίας του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνγκερ, αντανακλά την όξυνση των μονοπωλιακών ανταγωνισμών στο εσωτερικό της ΕΕ. Την ίδια στιγμή επιχειρείται να συγκαλυφθεί η ουσία. Ότι δηλαδή αυτό είναι το αποτέλεσμα της ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου, που θέσπισε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία ψηφίστηκε τόσο στο επίπεδο του ευρωκοινοβουλίου όσο και στα αστικά κοινοβούλια από όλες τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και στην Ελλάδα από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον πρόγονο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΝ.
Στη σχετική αποκαλυπτική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο λειτουργεί ως πλυντήριο της αντεργατικής πολιτικής, ο Γιούνγκερ ισχυρίστηκε ότι οι φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου είναι καθ' όλα "νόμιμες", σύμφωνες με τις Συνθήκες και τη νομοθεσία της ΕΕ. Γι αυτό και είναι προκλητική υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν και στηρίζουν με όλα τα μέσα την ΕΕ, να δηλώνουν τώρα δήθεν "έκπληξη" και "αγανάκτηση".
Οι κάθε είδους φοροαπαλλαγές και τα προκλητικά προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου από τις αστικές κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ είναι κατοχυρωμένα με εθνικούς και ευρωενωσιακούς νόμους και Συνθήκες για όλα τα κράτη μέλη. Η ΕΕ ιδρύθηκε και λειτουργεί για να υπηρετεί τη γιγάντωση των μονοπωλίων και την ενίσχυση της κερδοφορίας τους σε βάρος των λαών, μια μορφή της οποίας είναι και οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο από τη μία και η άγρια φορολεηλασία των εργαζομένων από την άλλη.
Για την ικανοποίηση των λαϊκών συμφερόντων δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ρήξη με τα μονοπώλια και την αποδέσμευση από την ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο στην εξουσία και την οικονομία.  




12/11/2014                               Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ   



Δεν υπάρχουν σχόλια: