Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη

«Σχετική βεβαίωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε καμία Συνδικαλιστική Οργάνωση του κλάδου..ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν σε επιχειρήσεις Υγείας, σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). 
Αυτό συμβαίνει σε επιχειρήσεις, όπως εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, ψυχιατρικές κλινικές, φροντίδας ηλικιωμένων, όπου δεν ισχύει η κλαδική ΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και βρίσκονται στη διαδικασία της διαιτησίας του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, «ώστε με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουν τη μη συμμόρφωσή τους (της μισθοδοσίας τους), στην περίπτωση που ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της διαπραγμάτευσης των σχετικών ΣΣΕ».
Από τη μία, λοιπόν, έχουμε τους εργοδότες, τους επιχειρηματικούς ομίλους που προσπαθούν να διασφαλίσουν την κερδοφορία, την ανταγωνιστικότητα, τα συμφέροντά τους. Από την άλλη, έχουμε τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ που εξασφάλισε μέσω της κλαδικής ΣΣΕ ευνοϊκούς όρους για μια άλλη μερίδα επιχειρηματιών του κλάδου, κυρίως για τους μεγάλους ομίλους των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας. Με μια ΣΣΕ η οποία συνεχίζει τη σφαγή δικαιωμάτων και μισθών, όπως μείωση των αποδοχών πάνω από 15%, αύξηση του ωραρίου εργασίας στα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, κατάργηση των επιδομάτων, ειδικών αδειών κ.ά. Μια ΣΣΕ για την οποία η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ λέει: «Υλοποιώντας έτσι τις δεσμεύσεις μας απέναντί σας»!
Η «Σκύλλα» και η «Χάρυβδη» δεν μπορεί να αποτελούν επιλογές για τους εργαζόμενους, που σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ να δυναμώσουν τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, να οργανωθούν, να αντεπιτεθούν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα τρέχει με 1000 για να ψηφίσει τον συνδικαλιστικό νομό που περιορίζει το συνδικαλισμό,τις απεργίες,τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Ο λαός είναι όσο ποτέ άλλοτε υποχρεωμένος να ενταχθεί στα συνδικάτα,στους συλλόγους του και να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.Να παλέψει για μια άλλη εξουσία.Να παλέψει για τον ίδιο και όχι για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Είναι ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος.
Εμπρός λοιπόν όλοι στην απεργία στις 27 Νοεμβρίου.Να βάλουμε στην άκρη τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.Να μας φοβηθούν τα μεγάλα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους.