Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αποφάσεις Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας

Κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας πήρε της παρακάτω αποφάσεις:

1.   1.   Αποφάσισε να ενταχθεί η Γαλάτιστα στο πρόγραμμα δακοκτονίας. Εδώ να σημειώσουμε πως τόσο από τους Συμβούλους της Δ.Κ. όσο και από τους κατοίκους που τους δόθηκε ο λόγος, επεσήμαναν πως πρέπει  ο ανάδοχος της δακοκτονίας, όποιος και αν είναι αυτός, να ελέγχεται γιατί στο παρελθόν η δακοκτονία δεν γίνονταν σωστά. Είχαμε γράψει και εμείς σχετικά.
2.      2.Αποφάσισε στις δυο εισόδους του χωριού να τοποθετηθούν διαφημιστικές πινακίδες. Έτσι θα εκλείψει το φαινόμενο να ξεφυτρώνουν διαφημιστικές πινακίδες σαν τα μανιτάρια παντού.
3.      3.Αποφάσισε να παραχωρηθεί χώρος του ΚΕΠ στην χορωδία Γαλάτιστας έτσι ώστε να μειωθούν λιγάκι τα έξοδα λειτουργίας της. Εδώ πρέπει να κάνουμε γνωστό πως η χορωδία λειτουργεί με χρήματα που πληρώνουν οι ίδιοι οι χορωδοί. Όπως κατάθεσε η υπεύθυνη της χορωδίας οι χορωδοί πληρώνουν κάθε μήνα στον δάσκαλο και στην πιανίστρια 370 ευρώ. Και πρέπει ο Δήμος να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
4.      4.Αποφάσισε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μην κλίνουν τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι της κ. Γαβανά αλλά και των άλλων περιοίκων.
5.      5.Εκτός Η.Δ. σε θέμα που κατέθεσε η μειοψηφία της Δ.Κ. αποφασίστηκε να ζητηθεί από το δασαρχείο η δασική περιοχή που  βρίσκεται πάνω από χωριό και περικλείεται, από τη πομόνα που βρίσκεται κάτω από το λατομείο μέχρι «τ΄αράπ΄τ΄πέτρα» και μέχρι την κορυφογραμμή  για να προστατευθεί το δάσος. Πρέπει να πούμε πως, αν θυμόμαστε καλά, είχε δημιουργηθεί επί προεδρίας Ζαφείρη Σακελλάρη και δρόμος περιπάτου μέσα στο δάσος πάνω από το «Π΄ΓΙΑΔΑΚ΄»
6.     6. Σε ότι αφορά τον καθαρισμό του καναλιού όπου περνάνε να νερά του Βιολογικού Καθαρισμού και που, δυστυχώς, κάποιοι πετάνε και ψόφια ζώα, δηλώθηκε από τον αντιδήμαρχο πως ο καθαρισμός θα γίνει με την εν γένει αναβάθμιση του Βιολογικού που θα ξεκινήσει εντός του Δεκεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: