Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η επιχείρηση τρόμος, μπούμερανγκ για τον κ. Σαμαρά

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού και η τακτική της ΝΔ, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα

Τάσος Κανταράς (*)
Ιανουάριος 03 2015 
Η χώρα, για πρώτη φορά καταχείμωνο και με την αυγή του καινούριου χρόνου, αναπνέει στο ρυθμό μιας μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης. Από την έκβαση αυτής και την πορεία των μετεκλογικών εξελίξεων, θα καταγραφεί ίσως, ως η πιο ιστορική αναμέτρηση της μεταπολεμικής ιστορίας της πατρίδας μας.
Η απερχόμενη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, από τη στιγμή που διαφάνηκε πως η χώρα οδηγείται σε εκλογές, επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, με κύριο στόχο να τον φοβίσουν, να τροφοδοτήσουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια, στο πιθανό ενδεχόμενο μιας εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αγαστή δε σύμπλευση, παράγοντες του ευρωγερμανικού κατεστημένου και των τραπεζικών συμφερόντων τις προηγούμενες μέρες τα έδωσαν όλα. «Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει ένα λάθος αποτέλεσμα στις εκλογές», προειδοποιεί απροκάλυπτα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν ΚλοντΓιούνκερ. Ακόμα πιο σαφής η ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας Goldman-Sachs: «Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει την απειλή του και σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος και επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές, ενδέχεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να κρατήσει κλειστές τις ελληνικές τράπεζες για αρκετές μέρες».
Απρόσμενα όμως για τον κ. Σαμαρά, η αποστομωτική απάντηση έρχεται απ έξω. Από το Γερμανικό Σπήγκελ: "Η κρίση της Ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Μέρκελ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος. Ο Αλέξης Τσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής αριστεράς δεν είναι τρελός. Θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας". "Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να είναι επαναστατικό, αλλά είναι αναγκαίο. Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από το χρέος της".
Από κοντά και ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ JuergenStark, ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο που η ΕΕ και η ΕΚΤ διαχειρίστηκαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα. Και ισχυρίζεται, πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει εκ των πραγμάτων πολλές φορές, από το 2010 μέχρι σήμερα. Τι χρειάζεται λοιπόν να προσθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την διαχείριση της κρίσης και την ήδη χρεωκοπημένη από τον κ. Σαμαρά χώρα; Τα είπαν όλα, το Σπήγκελ και ο JuergenStark!
Επί της ουσίας ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοι της απερχόμενης μνημονιακής διακυβέρνησης, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με το δήθεν αβέβαιο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αποκρύπτοντας το δικό τους παρελθόν, παρόν και μέλλον. Το επίμαχο δηλαδή των εκλογών. Που είναι το πενταετές καταστροφικό τους έργο, από το οποίο η χώρα πρέπει να απομακρυνθεί ταχύτατα. Μιλάνε δε για κρυφή ατζέντα και σχέδιο b του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να αποκρύψουν το δικό τους σχέδιο b, που είναι περισσότερος ΕΝΦΙΑ, περισσότερος ΦΠΑ, περισσότερες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, περισσότερες απολύσεις κ.λ.π. Που είναι το «ναι σε όλα», στην τρόϊκα και στους πιστωτές. Που είναι ο ατελείωτος μνημονιακός δρόμος.
Το πιο αστείο όμως είναι, που ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε ξανά, την αδιαπραγμάτευτη απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους (των τόκων και τοκοχρεολυσίων δηλαδή). Ανακάλυψε στην απόφαση, το σχέδιο b του ΣΥΡΙΖΑ!
Είναι λογικό όμως. Περιστρέφεται εκεί, στο δημόσιο χρέος, όπου υπάρχει και η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο χρέος, που είναι το κλειδί με το οποίο μπορούν να ανοίξουν ή να κλειδώσουν όλες οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Που ή μεν κυβέρνηση το θεωρεί βιώσιμο, ό δε ΣΥΡΙΖΑ αδύνατο να αποπληρωθεί! Που ή μεν κυβέρνηση, έχει αποδεχθεί τα τετελεσμένα για το λαό και τη χώρα, ό δε ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει άλλη επιλογή από το να τα αμφισβητήσει. Και θα το κάνει. Γιατί αλλιώς θα ήταν ο Σαμαράς της Ελλάδας ή Αναστασιάδης της Κύπρου! Και αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Ό λαός αποφασισμένος θα είναι το στήριγμα και ο εγγυητής της προσπάθειας. Ήδη παρά το μπαράζ του τρόμου, δείχνει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία. Δεν τρομοκρατείται. Ωριμάζει περισσότερο. Και αυτή η στάση του, κάθε μέρα που περνάει, θα δυναμώνει. Αυτή η διάχυτη και αποφασιστική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τρομοκρατεί κάθε μέρα τους τρομοκράτες. Τόσο, που μέχρι της 25/1, θα συνεχίσουν να επιχειρούν με μεγαλύτερες δόσεις απροκάλυπτης τρομοκρατίας. Η φοβέρα, γίνεται το κυρίαρχο όπλο της πολιτικής τους ατζέντας. Και συνάμα, θα γίνει μπούμερανγκ του κ Σαμαρά και θα εξασφαλίσει ευρύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!

 * Ο Τάσος Κανταράς είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του Κόμματος. Από το 2002, ασχολείται ενεργά με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου και μέλος του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: