Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση του Τάσου Κανταρά, υποοψηφίου Βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ , με τον Α.Δερετζή

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση –ενημέρωση του προέδρου της κ. Άγγελου Δερετζή με τον υπεύθυνο Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Χαλκιδικής κ. Τάσου Κανταρά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τον υπεύθυνο Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λαϊκών αγορών. Ειδικότερα το επείγον πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτές, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς άδειες από τις 2 Μαρτίου 2015. Και αυτό γιατί τότε λήγει το χρονικό περιθώριο, ώστε να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους εκκρεμότητες. Στην περίπτωση που δεν διαθέτουν τις αντίστοιχες ενημερότητες κινδυνεύουν να χάσουν την άδεια τους.
« Είναι μία τεράστια αδικία, μια και η ρύθμιση αυτή αφορά μόνο τον κλάδο μας και κανέναν άλλο ελεύθερο επαγγελματία. Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές δεν διαθέτουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα απαιτούμενα χρήματα για να ανταποκριθούν. Με τον νόμο αυτό ουσιαστικά μας οδηγούν εκτός λαϊκών αγορών», ανέφερε ο κ. Δερετζής.
Από την πλευρά του ο κ. Τάσος Κανταράς χαρακτήρισε άδικη την συγκεκριμένη ρύθμιση και τόνισε, πως το κόμμα του θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το θέμα να τακτοποιηθεί με την ίδια ισονομία που προβλέπεται και για τις άλλες κοινωνικές ομάδες, ώστε να μην μείνουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Δεν μπορεί σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης, ο κάθε βιοπαλαιστής να βιώνει το διαρκή φόβο αφαίρεσης της άδειας.« Υπάρχει το τελευταίο διάστημα στοχοποίηση του συγκεκριμένου κλάδου, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων του αγροδιατροφικού συμπλέγματος. Αυτό πρέπει να το πάρουν υπ όψιν, οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών και στις 25/1 να στείλουν το δικό τους μήνυμα», υπογράμμισε.
Στην συνάντηση τέθηκε από τη μεριά του Προέδρου της Ομοσπονδίας, το επίσης τεράστιο ζήτημα των παράνομων πωλητών, που έχουν αυξηθεί κατά δεκάδες το τελευταίο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά συγκροτούνε μια παράλληλη παράνομη αγορά, στην οποία δεν υφίσταται κανενός είδος έλεγχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: