Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Απόν τον "λογαριασμό απ΄τα φασούλια"(*) στις "εξετάσεις των ούρων"

Σύμφωνα με trikalanews.gr, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από ηλικιωμένη, ο γιος της που την συνόδευσε στο 245 εκλογικό τμήμα, της ζήτησε να του δώσει τις εξετάσεις ούρων που είχε στην τσέπη της και εκείνη του έδωσε το... ψηφοδέλτιο που της είχε δώσει

Αντιγραφή από

(*)Στη Γαλάτιστα όσοι είχαν κήπια την παραγωγή, κυρίως φασολάκια, που μαζεύανε την στέλνανε με την "Γαλάζια" στη Θεσσαλονίκη για να πουληθεί από τους εμπόρους. Εκείνοι αφού την πωλούσαν δίνανε την απόδειξη και τα χρήματα στον Παραδείσ' και εκείνος με τη σειρά του τα έδινε στους δικαιούχους.
  Το 1961 ή 1963, δεν μας βοηθάει καλά η μνήμη μας, κάποιος, ονόματα δεν λέμε, πήγε να ψηφίσει. Από το σπίτι του βάλαμε στην τσέπη το ψηφοδέλτιο. Έλα όμως που στην άλλη τσέπη είχε και τον "λογαριασμό απ΄τα φασούλια" που τον είχε δώσει πριν από μέρες η Παραδείσ'. 
Έτσι όταν μπήκε στο παραβάν να ψηφίσει αντί να βάλει στο φάκελο το ψηφοδέλτιο έβαλε τον "λογαριασμό". Με το που βγήκε από το παραβάν πήρε την ταυτότητα και όπως την έβαλε στην τσέπη του είδε στην τσέπη το ψηφοδέλτιο.
Και έτσι ήταν. Στην καταμέτρηση βρέθηκε ο λογαριασμός  μέσα στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: