Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Παρεμβάσεις των Ευρωβουλευτών του Κ.Κ.Ε.



Α) Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το "Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων" της ΕΕ

"Γιατί τα Ευρωπαϊκά μονοπώλια χαιρετίζουν το επενδυτικό πακέτο Γιούνγκερ και την "Ποσοτική Χαλάρωση" Ντράγκι;

Μα γιατί υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα στα πλαίσια της αποκαλούμενης επεκτατικής διαχείριση της καπιταλιστικής οικονομίας.

Είναι δύο μορφές ενίσχυσης των επενδύσεων των μονοπωλίων με κρατικές επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων που θα πληρώσουν οι λαοί σαν χρέος με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι ποικιλώνυμοι υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνωστίζονται στη στήριξη κι' αυτού του μίγματος, αποκρύπτουν ότι βασική προϋπόθεση του είναι : Παραπέρα μείωση αυτού που ονομάζουν εργατικό κόστος.

Μεταρρυθμίσεις μισθολογικών και ασφαλιστικών συστημάτων για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων δηλ. νέο κούρεμα του λαϊκού εισοδήματος.

Μεταφορά της φορολογίας και του ασφαλιστικού κόστους από την εργοδοσία στους εργαζόμενους.

Γενίκευση της ευέλικτης εργασίας.

Αυτά θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα σαν Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

Αυτή η ανάπτυξη είναι για τα μονοπώλια, όχι για τους λαούς που δεν πρέπει να πέσουν στη παγίδα αλλά να οργανωθούν, να αντεπιτεθούν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα, τις δικές τους ανάγκες."

Β) Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη για τη γραμμή της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τη γραμμή της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε τα εξής:
"Τα μέτρα της λεγόμενης «ποσοτικής χαλάρωσης» Ντράγκι και του επενδυτικού πακέτου Γιούνγκερ, προσφέρουν κρατικό χρήμα στα μονοπώλια και καταδικάζουν στη φτώχεια τους λαούς.
Την ίδια γραμμή στηρίζει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα προωθήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που τη στηρίζουν, ονομάζοντας κυνικά τη φτώχεια του λαού "λιτό βίο". Γι' αυτό λοιπόν καμιά αλλαγή υπέρ του λαού δεν συνιστά η κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ και με την ενίσχυσή του στις εκλογές θα προσφέρει όλες τις δυνάμεις του, ώστε ο λαός να μη δείξει ανοχή στην κυβέρνηση και να σηκώσει ανάστημα για την ανάκτηση των απωλειών του, με μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση να αναμετρηθεί με τον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους".


Δεν υπάρχουν σχόλια: