Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Η 1η Μάη είναι απεργία και θα γίνει τη Μ.Τετάρτη, τονίζει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.

«Η 1η Μάη είναι κορυφαία μέρα ταξικής πάλης που δεν την χαρίζουμε σε κανέναν εργοδότη, σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπάλληλο τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τις επιτροπές αγώνα να οργανώσουν τον αγωνιστικό – ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Να κηρύξουν απεργία για τη Τετάρτη 1η Μάη.
Η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 το πρωί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2013
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Ήταν αναμενόμενο από μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να αποτελειώσει την εργατική τάξη, τα δικαιώματα και τη ζωή της για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές πάνω στη δική της πλάτη και των παιδιών της, μαζί με τους νόμους της και τη καταστολή κάθε αγώνα να προσπαθεί να σβήσει από τη μνήμη των θυμάτων της πολιτικής της κάθε τι που θυμίζει ότι κάθε δικαίωμα των εργατών ήταν, είναι και θα είναι αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών, με αποκορύφωμα την Πρωτομαγιά του Σικάγου του1886, που καθιερώθηκε σαν παγκόσμια γιορτή της εργατικής τάξης.
Έτσι η κυβέρνηση, σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους αποφάσισε τη μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας τη Τρίτη του Πάσχα.
Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.
Η Πρωτομαγιά, όπως πάντα, έτσι και φέτος δεν είναι αργία, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, τη Μ. Τετάρτη.
Σήμερα που η βαρβαρότητα των εκμεταλλευτών, πτωχεύει την εργατική τάξη, σήμερα που απολογητές του συστήματος τους διαψεύδονται καθημερινά, όταν ετοιμάζουν νέο σφαγείο για τους εργαζόμενους, ο δρόμος του ταξικού αγώνα, ο δρόμος των εκατομμυρίων αγωνιστών της τάξης μας, είναι ο μοναδικός που απέμεινε.
Και η 1η Μάη είναι κορυφαία μέρα ταξικής πάλης που δεν την χαρίζουμε σε κανέναν εργοδότη, σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπάλληλο τους.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τις επιτροπές αγώνα να οργανώσουν τον αγωνιστικό – ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Να κηρύξουν απεργία για τη Τετάρτη 1η Μάη.
Η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του θα γίνει στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 το πρωί».

ΠΗΓΗ: 902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: