Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Δέσμια της τρόικας για 22 χρόνια η Κύπρος

Μία παράγραφος - κλειδί στα χέρια της κυβέρνησης, στην οποία δινόταν η δυνατότητα για απεγκλωβισμό από τα δεσμά της Τρόικας, διαγράφηκε από το τελικό κείμενο του Μνημονίου. Πληρώσει, δεν πληρώσει η Κύπρος, θα μείνει δέσμια των δανειστών για 22 χρόνια!
Υπό καθεστώς απειλών της Τρόικας, η κυβέρνηση της Κύπρου ενέδωσε τελικά σε μία νέα απαράδεκτη, πρόνοια η οποία ουσιαστικά της "δένει" τα χέρια, αφού, ακόμη και εάν εξοφληθούν τα 10 δισ. που θα πάρει η χώρα από τον Μηχανισμό Στήριξης, θα παραμένει υπό τον έλεγχο των δανειστών της.
Στο αρχικό κείμενο το οποίο είχε γίνει γνωστό και στους αρχηγούς των κομμάτων, αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι: «Συμφωνείται ότι σε περίπτωση εξόφλησης του δανείου, πριν από τη συμφωνημένη ημερομηνία, που έχει καθοριστεί, οι αρχές, απαλλάσσονται από οποιαδήποτε υποχρέωση, οι όρους που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο συναντίληψης».
Σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου, το 2018 τερματίζεται η περίοδος αναπροσαρμογής, ενώ η εξόφληση θα γίνει σε διάστημα 22 χρόνων.
Τελικα μεχρι ποτε θα ανεχωμαστε  τους πολιτικους μας που μας επεβαλαν την Γερμανικη κατοχη;  Αν και την επομενη εκλογικη αναμετρηση δεν τους στειλουμε ΟΛΟΥΣ αυτους, στον ....αγυριστο θα ειμαστε ΑΞΙΟΙ της τυχης μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: