Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Λαϊκές «εκατόμβες» στο βωμό των μονοπωλίων

Φορο-εξαχρείωση με πρόσθετα μέτρα 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Γενικευμένα ασήκωτα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, κατασχέσεις για τις μικρο-οφειλές στην εφορία, νέες «παρεμβάσεις» στη φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων


Γρηγοριάδης Κώστας
Η φορο-εξαχρείωση απέναντι στο λαό, η διαμόρφωση συνθηκών για τη συγκέντρωση της μικρής ακίνητης περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια, οι νέες «παρεμβάσεις» στη φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων, οι απολύσεις στο Δημόσιο κ.ά. συγκαταλέγονται στο πακέτο μέτρων, στο οποίο κατέληξαν η συγκυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί (ΕΕ - ΔΝΤ).

Ταυτόχρονα και παράλληλα κλιμακώνουν με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, επίσης με τη διαμόρφωση μηχανισμού για την «αυτόματη» συμπίεση του κατώτατου μισθού, μέτρο που αποτελεί κράχτη για τα μονοπώλια και τους «επενδυτές», με τη διοχέτευση του πακτωλού από τις διακρατικές ενισχύσεις για τη σωτηρία και ενίσχυση των τραπεζών, γύρω από τις οποίες εκδηλώνονται και ξεσπούν οι αδυσώπητοι ανταγωνισμοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, για λογαριασμό των μονοπωλίων που καθένας από αυτούς στηρίζει και υπηρετεί. Η γάγγραινα του κεφαλαίου εξαπλώνεται με την ενεργοποίηση μέτρων κατάσχεσης μισθών και συντάξεων, προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα εμφανιζόμενα ληξιπρόθεσμα «χρέη» οικονομικά ανήμπορων λαϊκών νοικοκυριών που με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου συνεχίζουν να στοιβάζονται στα κιτάπια της εφορίας.
Η μεταξύ τους συμφωνία αναμένεται να «κλειδώσει» μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Ο ποσοτικός στόχος για τη διετία 2013-2014, σύμφωνα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες, φτάνει στα 4 δισ. ευρώ, ποσό που αφορά μόνο στα πρόσθετα μέτρα, αυτά που θα κλιμακώσουν, προκειμένου, λένε, να κλείσουν το «δημοσιονομικό κενό» της τρέχουσας διετίας.
Ειδικότερα:
 (Η συνεχεια εδω:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/4/2013&id=14532&pageNo=7&direction=1
Ανδρέας ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: