Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

"...... τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεω σου·....."(*)




400 χρόνια σκλαβιά και κρατήσαμε την πίστη μας βαθιά φυλαγμένη μέσα μας που ο Οθωμανός δεν τόλμησε να μας την καταργήσει την Κυριακή μας.
Ήρθανε όμως οι προσκυνημενοι στον  σύγχρονο Γερμανό κατακτητή και και μας καταργούν την ΚΥΡΙΑΚΉ "τοις κεινων (ΔΝΤ, ΕΕ, ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΤΡΟΙΚΑΣ ) ρημασι πειθομενοι".
 

Νομοσχέδιο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίαςετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης,Θανάση Σκορδά, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, με στόχο το άνοιγμα τις Κυριακές πολυκαταστημάτων και μικρών καταστημάτων, η συγκυβέρνηση θα προωθήσει νομοσχέδιο στη Βουλή.
Όπως σημείωσε «Θα αφορά τις 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών και προαιρετικά. Όποιο κατάστημα θέλει θα ανοίγει, δεν είναι υποχρεωτικό... Για τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μιλάμε για επτά Κυριακές».
Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκυβέρνηση και τρόικα έχουν επεξεργαστεί ήδη νομοθετική ρύθμιση, το πέρασμα της οποίας θέλουν να επιταχύνουν, ώστε να μένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.) όλες τις Κυριακές του χρόνου και τα πολυκαταστήματα 10 Κυριακές που συνδέονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τις περιόδους των εκπτώσεων.
Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, ανέφεραν ότι η σχετική νομοθετική πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή κι αυτή θα αποφασίσει.
 Και  η οσφυοκαμψια  έχει τα όρια της
 Με κανενα τροπο δεν πρέπει να  τους  επιτρέψουμε να μας καταργήσουν ΚΑΙ  την  Ορθοδοξία μας.
Ο πραγματικός ΣΤΟΧΟΣ είναι ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ και η κατάργηση της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΟΘΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ  μας ,έτσι ώστε να μας οδηγήσουν  σταδιακα στον ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ.
(*) ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
1)Το κείμενο από την Έξοδο.
"μνήσθητι την ημέρα των σαββάτων αγιάζειν αυτήν. εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου· τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεω σου· ου ποιήσεις εν αυτη παν έργον, συ και ο υιος σου και η θυγάτηρ σου, ο παις σου και η παιδίσκη σου, ο βούς σου και το υποζύγιόν σου και παν κτήνός σου και ο προσήλυτος ο παροικών εν σοί. εν γαρ εξ ημέραις εποίησε Κύριος τον ουρανόν και την γην και την θάλασσαν και πάντα τα εν αυτοίς και κατέπαυσε τη ημέρα τη εβδόμη· δια τούτο ευλόγησε Κύριος την ημέραν την εβδόμην και ηγίασεν αυτήν."


2)Το κείμενο από το Δευτερονὀμιο

  • φύλαξαι την ημέραν των σαββάτων αγιάζειν αυτήν, ον τρόπον ενετείλατό σοι Κύριος ο Θεός σου. εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου· τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεω σου, ου ποιήσεις εν αυτη παν έργον, συ και ο υιος σου και η θυγάτηρ σου, ο παις σου και η παιδίσκη σου, ο βούς σου και το υποζύγιόν σου και παν κτήνός σου και προσήλυτος ο παροικών εν σοί, ίνα αναπαύσηται ο παις σου και η παιδίσκη σου και το υποζύγιόν σου, ωσπερ και συ· και μνησθήση ότι οικέτης ήσθα εν γη Αιγύπτω και εξήγαγέ σε Κύριος ο Θεός σου εκείθεν εν χειρί κραταιά και εν βραχίονι υψηλω, δια τούτο συνέταξέ σοι Κύριος ο Θεός σου, ωστε φυλάσσεσθαι την ημέραν των σαββάτων και αγιάζειν αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: