Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Με διάταξη καταργούν δικαστικές αποφάσεις που εμποδίζουν απολύσεις


Κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και της έκδοσης αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζομένους και συμβασιούχους του δημοσίου, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου με τα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» μέτρα της τελευταίας συμφωνίας συγκυβέρνησης–τρόικας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.
Μεταξύ των άλλων, καταργείται η πρόβλεψη ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζομένου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».
Παράλληλα, καταργούνται και όσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν εκδοθεί και διατάσσουν την επαναπρόσληψη εργαζομένων, ενώ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν εργαζομένους μπορούν να εκδοθούν μόνο για τυπικούς λόγους. Όπως είναι για μη έγγραφη απόλυση (αλλά προφορική) εργαζομένου, για απόλυση χωρίς καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, κ.λπ.
Αντίθετα, στις περιπτώσεις απόλυσης εργαζομένων δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων επί της ουσίας, δηλαδή, για τις περιπτώσεις εκείνες που η καταγγελία της σύμβασης είναι καταχρηστική.
Ενστάσεις έχει διατυπώσει για τη διάταξη, η οποία είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, που φέρεται να αρνείται να την υπογράψει.
Μιλώντας στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε εμμέσως τις ενστάσεις αυτές, ισχυριζόμενος ότι «σήμερα γίνεται αγώνας σε δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εδώ και 30 χρόνια για να διατηρήσουμε πολλά από τα δικαιώματα» και πως «υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια παράλειψης ή βίαιης διακινδύνευσης τους».
Ωστόσο ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαβεβαιώνουν για την υπέρβαση των αντιρρήσεων που έχει διατυπώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε ότι «μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα το θέμα θα έχει διευθετηθεί».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά για το θέμα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ:http://www.902.gr/eidisi/politiki/15451/me-diataxi-katargoyn-dikastikes-apofaseis-poy-empodizoyn-apolyseis
ΕΛΕΟΣ....
Και η φασιστική νοοτροπία έχει τα όρια της:

Δεν υπάρχουν σχόλια: