Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ



Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αναγκάζονται να «ζουν» με κομμένο ρεύμα και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα τσουρουφλίζονται από την ακρίβεια στην αγορά και τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, οι ανατιμήσεις της ΔΕΗ διαδέχονται η μία την άλλη, σε τέτοιο βαθμό που για πολλές οικογένειες το ρεύμα τείνει να γίνει είδος πολυτελείας...
Χτες, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μ. Παπαγεωργίου παρουσίασε το νέο σχέδιο για τις καινούργιες ανατιμήσεις με τη διατύπωση... «δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια σε κάποιο ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, θα έλεγα μάλλον χαμηλά». Τέτοιο θράσος, τέτοια απάτη! Τα τιμολόγια που θα αυξηθούν για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει το λογαριασμό, «δεν πρόκειται να αυξηθούν»... πολύ, αλλά θα επιβαρυνθούμε με μικρές αυξήσεις, όπως είπε ο υφυπουργός της συγκυβέρνησης.
Η αθλιότητα των ανθρώπων που μοναδικό τους στόχο έχουν να ικανοποιούν τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, δεν έχει τελειωμό. Και το λέμε αυτό επειδή τούτη είναι η ενδέκατη ανατίμηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Οι διάφοροι Παπαγεωργίου, βέβαια, έχοντας στόχο να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες ώστε το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο να έχει εξασφαλισμένα κέρδη από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, μπορούν να αντέξουν τόσες κι άλλες τόσες ανατιμήσεις στο ρεύμα. Μόνο που δεν ισχύει το ίδιο για τις εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και τις τόσες και τόσες χιλιάδες που μένουν σε σπίτια με κομμένο ρεύμα.
Το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτοί, το μόνο που μπορούν να κάνουν όσοι καταστρέφονται από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική, είναι να αντισταθούν, να οργανωθούν και να παλέψουν, ώστε να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική.

ΠΗΓΗ:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=17/4/2013&id=14548&pageNo=4&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: