Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ: Έτοιμοι να αμολύσουν το νέο αντιλαϊκό πακέτο


Χαράτσια στη λαϊκή κατοικία και μικρή περιουσία, διεύρυνση της «φορολογικής βάσης» με νέες παρεμβάσεις απέναντι σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

Πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία, νέες παρεμβάσεις στη φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων, μαζικές απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιλαμβάνει η νέα συμφωνία συγκυβέρνησης και ιμπεριαλιστικών Οργανισμών. Τα παζάρια και οι συζητήσεις, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ τα αντιλαϊκά μέτρα θα συζητηθούν και στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (συμβούλιο Γιούρογκρουπ) στο Δουβλίνο.
Οι τράπεζες φιλοδωρούνται με δισ. ευρώ, ενώ από το λαό αφαιρούνται ακόμα και τα στοιχειώδη για την επιβίωση















Προλειαίνοντας το έδαφος, οι υψηλόβαθμοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου της συγκυβέρνησης, κάνουν λόγο για την ύπαρξη «δημοσιονομικού κενού» ύψους 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, «καλύφθηκε» μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τα κλιμάκια της τρόικας. Παράλληλα, σε νέα ύψη αναμένεται να απογειωθούν τα εμφανιζόμενα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού μετά και τον αναμενόμενο πακτωλό εκταμιεύσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέλιξη που συνεπάγεται την παραπέρα κλιμάκωση.

Ειδικότερα: (Η συνεχεια του αρθρου :http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/4/2013&id=14540&pageNo=9&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: