Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Για τις δικαστικές διώξεις σε απεργούς ναυτεργάτες

07/11/2014
Δελτίο Τύπου



Οι ναυτεργάτες “έκαναν το λάθος” να απεργήσουν και για αυτό θα πρέπει να καταδικαστούν. Αυτός είναι ο δρόμος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίζει τους απεργιακούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις. 

Η βιομηχανία των δικαστικών διώξεων εις βάρος εργατών που αγωνίζονται και διεκδικούν δεν έχει τελειωμό. Τελευταίο κρούσμα είναι η προκλητική δικαστική δίωξη στο πλήρωμα του πλοίου «SUPERFERRY II», το οποίο συμμετείχε σε πανελλαδική απεργία αν και ήταν επιστρατευμένο λόγω προηγούμενων κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν το πρόπλασμα μεγαλύτερων αρνητικών αλλαγών που θέλουν τους εργάτες σιωπηλούς και φιμωμένους, τις απεργίες παράνομες και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο περιθώριο. 

Τα κέρδη των εφοπλιστών είναι βαμμένα με αιματηρές θυσίες των ναυτεργατών. Όμως θέλουν ακόμα περισσότερα. Για αυτό και τρομοκρατούν με όλα τα όπλα που έχουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ναυτεργάτες να απαντήσουν σε αυτήν την προκλητική δίωξη όπως οφείλουν και πρέπει. Καλεί επίσης όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο και τους εργαζόμενους συνολικά να καταδικάσουν τις δικαστικές διώξεις και τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Να δυναμώσει το δικό μας όπλο.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους κάθε κλάδου.
                                  

                                                                             Η εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: