Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Γιατί παραχώρηση και όχι ενοικίαση χώρου στη DIGEA;

Μάταια περιμέναμε να "πιάσουμε" στη Χαλκιδική digea τέλους Οκτωβρίου. 

Τώρα πληροφορούμαστε πως πάμε για τέλη Νοεμβρίου.
Δεν είχαν βάλει καν κεραία.
Διαβάσαμε πως την Δευτέρα 10 Νοέμβρη συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Πολυγύρου " για παραχώρηση χώρου 15 τ.μ. για έναρξη ψηφιακής εκπομπής στη Χαλκιδική."
Από πληροφορίες ζητήθηκε χώρος στον "ΤΣΟΥΚΑΛΑ". Δεν ξέρουμε πόσο αληθεύει αυτό, αλλά μας κάνει εντύπωση γιατί στον  "ΤΣΟΥΚΑΛΑ" - έχει υψόμετρο περίπου 920 μέτρα- και όχι στον "ΑΗΛΙΑ ΒΑΒΔΟΥ" που έχει υψόμετρο περίπου 980 μέτρα.
Με την κεραία στον "ΤΣΟΥΚΑΛΑ" είναι αμφίβολο αν θα καλυφθεί ολόκληρη η Χαλκιδική και κυρίως η περιοχή της Γαλάτιστας. Ενώ από τον "ΑΗΛΙΑ" θα καλυφθεί ολόκληρη η λεκάνη του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ- υπάρχουν περιοχές που δεν καλύπτονται από τον ΧΟΡΤΙΑΤΗ  και θα υπάρξει και κάλυψη των ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ.
Ας το δουν αυτό οι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Και το λέμε αυτό γιατί σε περίπτωση που δεν καλυφθούν περιοχές από τον  "ΤΣΟΥΚΑΛΑ" υποθέτουμε πως θα τοποθετηθεί μικρός πομπός στον "ΑΗΛΙΑ", θα αργήσει ακόμα περισσότερο η ολοκλήρωση της κάλυψης της Χαλκιδικής και το πιο πιθανόν να υπάρξει και επιβάρυνση.
Και επειδή η DIGEA είναι μια κερδοσκοπική επιχείρηση δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Δήμος πρέπει να παραχωρήσει  τον ζητούμενο  σε ΙΔΙΩΤΗ και να μην τον νοικιάσει. Ας το προσέξουν και αυτό οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι μήπως τέτοια ενέργεια, η παραχώρηση δηλαδή και όχι η ενοικίαση, εμπίπτει και στον ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: