Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δια της ....αφαιρέσεως μαθητών πάνε κλείσουν τη Β΄Λυκείου Γαλάτιστας;;;;;;

Για δεύτερη φορά ο Προϊστάμενος της 2/βάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής υπόγραψε μεταγραφή, παράτυπα(;), - προσοχή όχι παράνομα--από το Λύκειο της Γαλάτιστας σε Λύκειο Πολυγύρου.

Απλά τον ρωτάμε.
Ακολουθήθηκε η σειρά των ενεργειών που προβλέπει ο νόμος; Αν έγινε παράκαμψη της σειράς- δηλαδή η αίτηση πρώτα τα σχολεία και η απόφαση του σχολείου και μετά η απόφαση η δική του- γιατί αυτήν την παράκαμψη την δέχτηκε;
Οι "παροικούντες στην Ιερουσαλήμ" μιλάνε για  "άνωθεν" παρεμβάσεις.
Και αν δεν έχετε κάτι να ....κρύψετε  ανεβάστε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις αποφάσεις αυτές.
αααα και  αν και άλλοι γονείς σας συζητήσουν τις μεταγραφές και των δικών τους παιδιών για τους ίδιους λόγους, τι θα κάνετε;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας ένας όσοι είχαν πρόβλημα στην δημιουργία λυκειακών τάξεων φεύγουν

Τσέλιγκα οι περισσότεροι γονείς βλέπουμε θετικά αυτή την εξέλιξη και ας γίνεται παράτυπα

Ανώνυμος είπε...

12.58 σαν την πυθία είναι το σχόλιο σου Το θετικό πιο είναι; Να φύγουν και άλλοι και να κλίσει η β λυκείου και γενικά το λύκειο; ή το ότι πήραν τα παιδιά τους μείνανε τα παιδιά των γονιών που αγαπάνε τη Γαλάτιστα; Διευκρίνισε το.Πάντως παρατηρούμε και από ότι είχε γράψει στο παρελθόν ο tseligas΄΄ η ιστορία να επαναλαμβάνετε. Κάποιοι επειδή έχουν χρήματα να σπουδάσουν τα παιδιά του αλλού, δεν θέλουν να σπουδάσουν των αλλωνων τα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Έχω κι εγώ παιδί στην Α΄ Λυκείου. Με την προχειρότητα που έγινε αυτό το Λύκειο τους δικαιολογώ απόλυτα. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί διδάσκουν για πρώτη φορά σε λύκειο και χωρίς εμπειρία και γνώσεις πώς να προσφέρουν γνώσεις στα παιδιά μας ώστε να ανταγωνιστούν τα υπόλοιπα λύκεια της Ελλάδας. Κι εγώ θα ήθελα να οδηγήσω όχι μόνο ΙΧ αλλά και φορτηγό και νταλίκα αλλά χωρίς εκπαίδευση και εμπειρία πως να το κάνω. Μήπως το λύκειο έγινε περισσότερο για να συμπληρώσουν τις ώρες τους κάποιοι εκπαιδευτικοί ώστε να μην τρέχουν σε άλλες περιοχές; Ειδικότερα στην Β΄ Λυκείου στο μάθημα των μαθηματικών (ένα βασικό μάθημα) την προηγούμενη χρονιά δεν έμαθαν τίποτα λόγω κάποιου συγκεκριμένου καθηγητή και φέτος αντί να τους βάλουν κάποιον έμπειρο εκπαιδευτικό όπως τον συγχωριανό μας που έχει και την δική μας τάξη (Α΄Λυκείου), τους άφησαν χωρίς εκπαιδευτικό για δύο μήνες. Πότε θα πάρουν αυτά τα παιδιά τις γνώσεις για τις πανελλαδικές του χρόνου. Μήπως τελικά έχουν δίκιο οι γονείς της Β΄ Λυκείου; Εργαστήρια Φυσικής δεν υπάρχουν για δεύτερη χρονιά. Να πούμε για τους παλιούς υπολογιστές που έφεραν και ξεκινούν μετά την τρίτη κλωτσιά; Τελικά το ερώτημα είναι αν κάποιοι αγαπούν την Γαλάτιστα ή αν κάποιοι δεν δέχονται να θυσιάσουν τα παιδιά τους με σκοπό να βολευτούν κάποιοι εκπαιδευτικοί. Αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα του χρόνου κι εγώ το παιδί μου το πάω σε άλλο σχολείο.

tseligas είπε...

Από την πλευρά μας το παρακάτω σχόλιο.
Από ότι ξέρουμε ΟΛΟΙ οι καθηγητές και αυτοί που διδάσκουν στα Γυμνάσια και αυτοί που διδάσκουν στα Λύκεια βγαίνουν από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Και σε ΟΛΑ τα σχολεία της χώρας και αυτό του Πολυγύρου σίγουρα θα υπάρχουν καθηγητές που διδάσκουν και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.
Πολύ θα θέλαμε και κάποιο σχολιασμό από τον σύλλογο διδασκόντων του Γυμνασίου-Λυκείου Γαλάτιστας και από την ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, γιατί πιστεύουμε πως μέρος του παραπάνω σχολίου είναι μειωτικό γι αυτούς.
Αν χρειαστεί θα κάνουμε ανάρτηση.