Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Μόνο κόστος, η υγεία των παιδιών για την κυβέρνηση

«Το πρόβλημα της Υγείας δε λύνεται και ούτε θα λυθεί. Και προσωπικά δε διεκδικώ να το λύσω». «Το κόστος των υπηρεσιών είναι πάρα πολύ μεγάλο»!
 Αυτά ανέφερε, με τον πλέον κυνικό τρόπο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λ. Γρηγοράκος, από το βήμα της Βουλής, όταν κλήθηκε να απαντήσει για την πρόθεση της κυβέρνησης να λύσει τα ζοφερά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», που αφορά τον πλέον ευαίσθητο τομέα που είναι τα μικρά παιδιά!
Οι απαντήσεις δόθηκαν στην διάρκεια Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, επισημαίνοντας ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το Νοσοκομείο Παίδων να μην έχει καρδιολόγους, να έχει τεράστιες ελλείψεις από το φαρμακείο, στα πλυντήρια, σιδερωτήρια μέχρι και στο Κέντρο Δηλητηριάσεων που στεγάζεται εκεί και είναι το μοναδικό στη χώρα! Οσον αφορά την έλλειψη των φαρμάκων, ο Σπ. Χαλβατζής ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το φάρμακο για τα παιδιά με νανισμό (πρόκειται για μια αυξητική ορμόνη), με αποτέλεσμα παιδιά που το έχουν άμεση ανάγκη να μένουν χωρίς θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα! Ακόμα και το φαγητό σε αυτό το νοσοκομείο που αφορά παιδιά είναι φτωχό. Αναφορά έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», που μετά από 110 χρόνια λειτουργίας τώρα οδηγείται σε λουκέτο, αφού από το καλοκαίρι, που έκλεισε για να γίνει απολύμανση, δεν ξαναλειτούργησε.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων αυτών με μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους και τον εφοδιασμό τους με φάρμακα και το κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Ο Λ. Γρηγοράκος, αντιμετωπίζοντας τη ανθρώπινη ζωή και στη προκειμένη περίπτωση την ζωή των μικρών παιδιών ως κόστος, είπε προκλητικά για τα φάρμακα που λείπουν, όπως αυτά για το νανισμό, ότι: «Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες φαρμάκων, οι οποίες έχουν -να το πω έτσι- τινάξει την μπάνκα στον αέρα»! Τα άλλα τρία είναι τα ογκολογικά, αντιρετροϊκά και αυτά που αφορούν την αιμοδοσία. Παρόλα αυτά, αποφάνθηκε ότι «δεν υπάρχει θέμα λειτουργίας των νοσοκομείων και χρηματοδότησης των νοσοκομείων». Για τη Μονάδα Λοιμώξεων του «Αγία Σοφία», ανέφερε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να επαναλειτουργήσει. Οσον αφορά το «Αγλαΐα Κυριακού», το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είπε πως θα λυθεί με τα προγράμματα εργασίας χωρίς δικαιώματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν 2.500 συμπολίτες μας οι οποίοι, στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, θα πάνε να πιάσουν δουλειά στα νοσοκομεία και από εκεί θα πάρουν μια βοήθεια τα νοσοκομεία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: