Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Προεκλογικές μέρες μιας επερχόμενης Ιστορικής Ανατροπής

Του Τάσου Κανταρά(*)
Ο κ. Σαμαράς, αφού απέτυχε παταγωδώς στο plan a, το λεγόμενο σχέδιο εξόδου στις αγορές και γύρισε πίσω στην σκληρή πραγματικότητα της κατεστραμμένης από τον ίδιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης του ταλαίπωρης χώρας, έθεσε σε εφαρμογή το plan b.    
  
Ο στόχος δεν είναι η 29/12 τελευταία ημερομηνία για την εκλογή Προέδρου - υπόθεση χαμένη για τον κ. Σαμαρά- αλλά η 25/1 πιθανότερη ημερομηνία των εθνικών εκλογών. Ο ανομολόγητος πόθος για να περιοριστεί η αναμενόμενη ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να κρατηθεί «ζωντανός» ο κ. Σαμαράς στη δίνη των  μετεκλογικών δραματικών αναταράξεων του χώρου της συντηρητικής παράταξης. Το αντιλαμβάνονται πια και οι εναπομείναντες οπαδοί του κ. Σαμαρά.
Το σχέδιο αυτό, ξετυλίγεται με ιδιαίτερη ένταση 24ωρο το 24ωρο! Ο ελληνικός λαός, γίνεται στόχος ενός πρωτοφανούς σχεδίου τρομοκράτησης και εκβιασμών. Συμμετέχουν σε πλήρη συντονισμό οι «αγορές», τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, το σύνολο του αστικού μνημονιακού τόξου, τα τραπεζικά ιδρύματα, τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.                         
Την κυρίως όμως «δουλειά» έχει αναλάβει ο επικοινωνιακός βραχίονας του συστήματος. Αυτός που θα δώσει τη μάχη για λογαριασμό του κ. Σαμαρά. Έτσι στην υπηρεσία αυτής της ιστορικής αναμέτρησης, της μάχης των μαχών, μπαίνουν τα δελτία ειδήσεων, οι ενημερωτικές εκπομπές, ακόμα και οι εκπομπές live περιεχομένου. Εκδότες της διαπλοκής και «δημοσιογράφοι».
Να πάρουμε μόνο μια γεύση από ένα ξένο μέσο. Τους Financial Times! Απολαύστε ρεπορτάζ:                                                                          
«Ο Αντώνης Σ. ξενοδοχειακός επενδυτής στη νότιο Ελλάδα, ανησυχεί: «Μόλις ξεκινούσαμε πρόγραμμα ανακαίνισης μετά από την καλή καλοκαιρινή περίοδο, αλλά η τράπεζα μας προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, η αίτηση του δανείου μπορεί να μην προχωρήσει». Ο Αρίστος Δ. venture capitalist, δήλωσε ότι το τρέχον fund που στηρίζει τεχνολογικά start-ups πρόσφατα εξάντλησε τη χρηματοδότησή του ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά οι ιδιώτες επενδυτές φοβούνται να κάνουν νέες δεσμεύσεις. Ο Χρήστος Χ. ανεξάρτητος μηχανικός που εργάζεται σε πολλά έργα του δημοσίου, τονίζει ότι προσπαθεί να κλείσει άδειες και συμβάσεις όσο το δυνατόν συντομότερα. «Φοβάμαι ότι η έλλειψη εμπειρίας του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σε τοπικό δημόσιο επίπεδο, θα προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στις εγκρίσεις, καθώς θα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση και θα πρέπει να μάθει πώς δουλεύει το σύστημα» εξηγεί. «Ουσιαστικά, θα μείνω χωρίς δουλειά''».
Ξαναζεσταίνονται δοκιμασμένα διλήμματα. Σταθερότητα η αβεβαιότητα! Ευρώ η χάος! Ησυχία ή εθνικές περιπέτειες! Ακόμη και την μικρασιατική καταστροφή μας θύμισε ο κ. Άδωνις.
Μόνο που παρέλειψε να αναφέρει, πως στην μικρασιατική καταστροφή οδήγησαν τη πατρίδα οι Σαμαροβενιζέλοι της εποχής ή αντίστροφα οι Γουναροθεοτόκηδες του σήμερα!
Το πολιτικό σκηνικό επιχειρείται να μετατραπεί, σε μια ποδοσφαιρικού τύπου αρένα, όπου ο «φιλοξενούμενος» -στη προκειμένη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ - οδηγείται σε μια «καυτή» έδρα στην οποία επικρατεί τεχνητός πανζουρλισμός,  σειρήνες στη διαπασών, απειλητικοί αλαλαγμοί! Γενικώς τρομοκρατία! Ο «φιλοξενούμενος» όμως δεν φοβάται πια, στις κερκίδες υπάρχουν ελάχιστοι οπαδοί των εξουσιαστών και ο ματωμένος λαός είναι αποφασισμένος να εισέλθει δυναμικά και να σφραγίσει μια ιστορική νίκη. Να βάλλει τέλος στην νέα ελλαδική αυτή τη φορά καταστροφή, που οδήγησε τη χώρα η μνημονιακή κυβέρνηση. Περί αυτού πρόκειται.
Το μόνο που πετυχαίνει μια τέτοιου είδους προκλητική τρομοκράτηση, είναι να αποκαλύπτει τον πανικό των χαμένων. Ταυτόχρονα δε, να ανεβάζει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, την πολιτική του ωρίμανση, το επίπεδο της αποφασιστικότητας του! Λαός- αγωνιστής, στήριγμα της κυβέρνησης της Αριστεράς στο δύσκολο πεδίο των θερμών μετεκλογικών ημερών. Στην προσπάθεια υλοποίησης του ριζοσπαστικού προγράμματος της. Έχει και τα θετικά της τελικά η επιχείρηση τρομοκράτησης!
 * Ο Τάσος Κανταράς είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του Κόμματος. Από το 2002, ασχολείται ενεργά με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου και μέλος του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: