Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 25/1

           
    
Κάλεσμα ΚΑΝΤΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  (ΤΑΣΟΣ)

υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής 

Πολίτες της Χαλκιδικής. Γυναίκες και άνδρες: Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ο λαός μας καλείται να πάρει μια ιστορική πολιτική απόφαση! Να αλλάξει τη πορεία της χώρας, να τη βάλλει σε προοδευτική τροχιά. Να δώσει ένα τέλος στις πολιτικές της λιτότητας που οδήγησαν στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και την καταστροφή.                                          

Βιώσαμε την πιο μαύρη πενταετία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μια πενταετία που διαλύθηκε ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Που ξεπουλήθηκε ο δημόσιος πλούτος της. Που κατέρρευσαν οι κοινωνικές δομές της. Που η πιο πολυπληθής κοινωνική ομάδα είναι πια οι άνεργοι. Που οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχασαν το 60% του εισοδήματος τους. Που οι επαγγελματίες έγιναν προλετάριοι. Που οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα υπέστησαν σφοδρότατη καταστροφή των οικογενειακών τους εκμεταλλεύσεων. Που για τους περισσότερους χάθηκε το χαμόγελο. Που, που, που! Χιλιάδες που! Που πρέπει να τελειώσουν.                                                                                                                                           

Όλες οι θυσίες στο βωμό εξυπηρέτησης των αρπακτικών του εξωτερικού δημόσιου χρέους. Όλες οι θυσίες τροφή στον Μινώταυρο της Γερμανικής οικονομικής μηχανής!                                               Μεγαλώνοντας τα κέρδη των κυρίαρχων της διαπλοκής, που αποτελούν και το βασικό στήριγμα της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Ιδιαίτερα η πατρίδα μας η Χαλκιδική, πέραν της γενικότερης κοινωνικής καταστροφής, έχει υποστεί με δραματικό τρόπο, τις συνέπειες αυτών των μνημονιακών πολιτικών. Πολιτικές που ακρωτηρίασαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, τον φυσικό της πλούτο, τις ανεπανάληπτες και ανεκτίμητες παραλίες της. Ιδιαίτερα όμως τη πιο βαθιά μαχαιριά δέχτηκε στη καρδιά της. Στον Κάκκαβο! Από εκεί όπου τρέφεται με νερό και οξυγόνο όλο της το σώμα!

Ως υπεύθυνος της Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα. Τομέα που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας του Ν. Χαλκιδικής και μπορεί να αποτελέσει τον βασικό μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας. Πρωτογενή τομέα που συρρικνώθηκε στο 3% του ΑΕΠ, συνέπεια της ανυπαρξίας στοιχειώδους εθνικού σχεδιασμού, της τεράστιας αύξησης των εφοδίων, του ξεπουλήματος της Αγροτικής, της διάλυσης των υπηρεσιών. Εξαιτίας της παθητικής στάσης των κυβερνήσεων στα ζητήματα διαχείρισης της ΚΑΠ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το θέμα των επιδοτήσεων.                                                                                                                                    
Στις 25/1 οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, όλοι οι απασχολούμενοι με οποιοδήποτε τρόπο στον πρωτογενή τομέα, θα πρέπει να δώσουν την δική τους απάντηση. Να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα για την ανάκαμψη του καταστραμμένου παραγωγικού τοπίου.

Ως πολίτης της Χαλκιδικής και ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Χαλκιδικής, σας καλώ να πάρουμε αυτή την υπόθεση στα δικά μας χέρια!  Η 25/1 είναι η δική σας μέρα.  Τα μνημόνια θα αποτελέσουν παρελθόν και η τρόϊκα, δεν θα έχει θέση στην πατρίδα μας! Ραντεβού στη κάλπη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: