Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του «Charlie Hebdo»


Τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Η ΕΕΔΥΕ τονίζει πως τέτοιες επιθέσεις δίνουν τα απαραίτητα προσχήματα για την ένταση των μηχανισμών καταστολής για παραπέρα αντιλαϊκά μέτρα και περιορισμούς ενάντια στη λαϊκή πάλη. Καλεί σε ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού "Charlie Hebdo", που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων και άλλων 4 τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και τα τραγικά γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Η δολοφονική επίθεση στρώνει το έδαφος, δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για την παραπέρα ένταση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ωθεί ευρύτερες μάζες στην αγκαλιά ξενοφοβικών κινημάτων όπως το γερμανικό PEGIDA, που διοργανώνει εκδηλώσεις με αντιισλαμικό περιεχόμενο.
Η απάντηση στον ιμπεριαλισμό, στις κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών και σε όλα τα στηρίγματά τους δεν είναι άλλη από το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης με τη συμμετοχή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα.
Τέτοιες επιθέσεις δίνουν τα απαραίτητα προσχήματα για την ένταση των μηχανισμών καταστολής για παραπέρα αντιλαϊκά μέτρα και περιορισμούς ενάντια στη λαϊκή πάλη.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους αγωνιστές που συσπειρώνονται στο αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα, να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, να επαγρυπνούμε μπροστά στον κίνδυνο νέων αντιδραστικών μέτρων στο όνομα της αντιμετώπισης των "φανατικών ισλαμιστών", των τζιχαντιστών και των "τρομοκρατών", που εξέθρεψαν και στήριξαν πολύμορφα οι ΗΠΑ και άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες.
Οι ιμπεριαλιστές, όποιο μανδύα και να φορέσουν, έχουν στο στόχαστρό τους λαούς μέσα κι έξω από τα σύνορα των χωρών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: