Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τ. Κανταράς: Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ακρωτηριάστηκε ο φυσικός πλούτος της Χαλκιδικής

Ο Τάσος Κανταράς, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής,απαντάει σε τρία ερωτήματα της εφημερίδας "ΑΥΓΗ":
1. Ποιο είναι το πολιτικό κλίμα και τα μηνύματα που λαμβάνετε στην περιοχή σας; Ποιες προτεραιότητες βάζετε ως υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ;
2. Ποια πρέπει να είναι τα πρώτα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
3. Ποια είναι η αποτίμησή σας για το έργο σας τόσο στη Βουλή όσο και στους τομείς ευθύνης σας στο κόμμα;
1) Η εκλογική αναμέτρηση της 25.1 είναι μια ξεχωριστή αναμέτρηση. Από την έκβασή της θα εξαρτηθεί το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού. Αλλά και το μέλλον του ίδιου του πολιτικού

συστήματος. Του συστήματος της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά οι κυρίαρχες δυνάμεις, εδώ και στην Ευρώπη. Και τα δίνουν όλα. Τρομοκράτηση, ψευδολογία, διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός, που έχει βιώσει την πιο μαύρη πενταετία της μεταπολεμικής περιόδου, σήμερα σπάει τον φόβο, αντιστέκεται, διεκδικεί αποφασιστικά την ελπίδα.
Τα προβλήματα αυτά έχουν διαμορφώσει ένα άκρως αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση στον ντόπιο πληθυσμό, το εισπράττουμε στην καθημερινή μας επαφή. Ο κόσμος ρωτάει, μαθαίνει για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για τις προτεραιότητες που έχουν σχέση με τα προβλήματα της Χαλκιδικής, δείχνει αποφασισμένος και ώριμος να κάνει την ανατροπή. Να αναδείξει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, να στείλει δύο βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο.Το βλέπουμε όλοι οι υποψήφιοι στην καθημερινή μας επαφή, στην πατρίδα μου τη Χαλκιδική. Τη Χαλκιδική, που, πέραν της γενικότερης κοινωνικής καταστροφής που επέφεραν οι πολιτικές των Μνημονίων στην τοπική κοινωνία, είχε μια ιδιαίτερα αρνητική μεταχείριση τα τελευταία χρόνια. Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ακρωτηριάστηκε ο φυσικός της πλούτος. Ξεπουλήθηκαν σε εγχώριους και ξένους ολιγάρχες οι ανεκτίμητες παραλίες της. Και το πιο βαρύ χτύπημα είναι η μαχαιριά που δέχτηκε από την Eldorado στην καρδιά της, τον Κάκκαβο.

2) Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ευρεία και νωπή λαϊκή εντολή που θα έχει πάρει, πρέπει να δείξει από την πρώτη μέρα πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει απαρέγκλιτα στην εφαρμογή του προγράμματός της. Ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά την ανακούφιση των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα με την αποψίλωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, με τις μεγάλες πρωτοβουλίες που θα πάρει για την αντιμετώπιση δομικών ζητημάτων της χώρας, όπως είναι το εξωτερικό δημόσιο χρέος, θα κερδίσει αποφασιστικά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και στήριξη από τον λαό. Ακόμη και από πολίτες που δεν τη στήριξαν εκλογικά. Σε τοπικό επίπεδο, στη Χαλκιδική, η αποτροπή των εκχωρήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και η δρομολόγηση της ακύρωσης των συμβάσεων της Eldorado πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.

3) Ήμουν χρεωμένος από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με την ευθύνη της Αγροτικής Πολιτικής. Έναν τομέα ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία της χώρας, τη ζωή και το μέλλον 900 χιλιάδων ανθρώπων, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Τομέα που δυστυχώς σήμερα στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας αντιπροσωπεύει μόνο το 3%. Που στα μνημονιακά χρόνια έχει δεχτεί συντριπτικά πλήγματα. Από την έλλειψη στοιχειώδους εθνικού σχεδιασμού, τον τρόπο διαχείρισης της ΚΑΠ, το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, τη διάλυση φορέων και υπηρεσιών υποστηρικτικών προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Με την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, με το εμπάργκο, τις αρρώστιες και τις καταστροφές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, πήραν πρωτοβουλίες, κατέθεσαν στη Βουλή εκατοντάδες ερωτήσεις, στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών κτηνοτρόφων. Πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα πως το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εργασθεί σκληρά, με τη συμμετοχή των μελών του, επιστημονικών συνεργατών και φίλων, έτσι ώστε να εκπονηθεί ένα φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα, που αφορά τον πρωτογενή τομέα. Πλευρές αυτού του προγράμματος παρουσιάστηκαν στις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.


Ο πρωτογενής τομέας έχει σημαντική θέση στο γενικότερο πρόγραμμα του κόμματος, αποτελεί βασικό μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας. Ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Χαλκιδικής, νομό που οι απασχολούμενοι στη γεωργία, την κτηνοτροφία και συναφείς δραστηριότητες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού του, θέλω να τους καλέσω να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους. Να δώσουν δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ, να τον αναδείξουν πρώτο στη Χαλκιδική. Μπορούν και πρέπει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: