Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του Τάσου Κανταρά(*) για την παραπλάνηση των αγροτών και κτηνοτρόφων από την συγκυβέρνηση.

«Επιχειρείται τις τελευταίες μέρες μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων  με αφορμή τις  μελλοντικές επιδοτήσεις, οι οποίες  περιλαμβάνονται στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ.

 Στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως μελλοντική κυβέρνηση, με φθηνά επιχειρήματα, τα οποία λένε πως αν επιχειρήσει αύριο την διαγραφή του εξωτερικού δημόσιου χρέους,  τότε η χώρα θα χάσει τα χρήματα της ΚΑΠ.                                                                                                  
  Τολμούν να ψευδολογούν και να τρομοκρατούν, οι καταστροφείς του πρωτογενούς τομέα , αυτοί που χάρισαν την Αγροτική στην Πειραιώς και την έκαναν με τα χρήματα του ελληνικού λαού μέσω της ανακεφαλαίωσης,  δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα. Αυτοί που έστησαν με την Πειραιώς ως πυραμίδα, την λεγόμενη Συμβολαιακή Γεωργία και Συμβολαιακή κτηνοτροφία, η οποία  συνθλίβει τους αγρότες και τους μετατρέπει σε σύγχρονους κολλήγους.                                                                                                                                                                      Αυτοί που θέσανε υπό την ομπρέλα της Πειραιώς, ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία. Τις υποθήκες και τα κόκκινα δάνεια. Αυτοί που δώσανε τις χρηματοδοτήσεις της νέας ΚΑΠ ύψους 20 δις, δώρο στην Πειραιώς! Αυτοί,  που σε αγαστή συνεργασία με την Πειραιώς, παρακρατούν παρανόμως τις επιδοτήσεις στο όνομα των χρεών και ανεξόφλητων οφειλών.                                                                              
Αυτοί που ακόμη και σήμερα εξαπατούν με το θέμα των βοσκοτόπων.                                              

 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί σθεναρώς τα δίκαια των αγροτών με όλα τα μέσα. Δεν θα δεχθεί καμία συσχέτιση των επιδοτήσεων, με τις διαπραγματεύσεις για την απαλλαγή από το δυσβάστακτο εξωτερικό χρέος.                                                                                                          
  Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να δώσουν μια μαζική απάντηση στις 25/1, υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές.                                                         
Να σταθούν αλληλέγγυοι την επομένη των εκλογών, στην τιτάνια προσπάθεια ανόρθωσης του πρωτογενούς τομέα».

(*) Ο Τάσος Κανταράς, είναι  μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου Αγροτικής Πολιτικής και
Υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Χαλκιδικής















Δεν υπάρχουν σχόλια: