Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Συζήτηση για σχολικά θέματα στη Γαλάτιστα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας συζητήθηκαν χθες θέματα που αφορούν την εν γένει πορεία των σχολικών μονάδων της Γαλάτιστας με πρωτοβουλία των Συλλόγων γονέων των σχολικών μονάδων και της Δημοτικής Κοινότητας.
Από τα κύρια θέματα ήταν η πλήρης λειτουργία Λυκείου, από φέτος λειτουργεί και η τρίτη Λυκειακή τάξη.
Από τη συζήτηση βγήκε στην επιφάνεια η καταστρατήγηση από τις προϊστάμενες σχολικές αρχές οι νόμοι που προβλέπουν την λειτουργία των σχολικών μονάδων και κυρίως των μεταγραφών των μαθητών κυρίως των λυκειακών τάξεων.
Σε ότι αφορά τη νέα σχολική χρονιά αναφέρθηκε από τον Δ.ντή του Γυμνασιου-Λυκείου κ.Κρητικό πως κατά τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα λειτουργήσει πλήρες.
Εκτός από τον οικοδεσπότη, πρόεδρο της Δ.Κ. Μανόλη Σειρά παρευρέθηκε ο πρόεδρος πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πολυγύρου Γιάννης Σιμώνης και ο σύμβουλος της Δ.Κ. Βασίλης Μαλάκος.
Δυστυχώς όμως η προσέλευση των γονιών ήταν πολύ ελάχιστη. Τι να πούμε; Δεν δεν τους νοιάζει το μέλλον των παιδιών τους ή έχουν εμπιστοσύνη στις τοπικές εξουσίες
Πάντως εκείνο που πρέπει να πούμε είναι πως πρέπει να σκεφτόμαστε την εν γένει πρόοδο του χωριού μας και να μην τορπιλίζουμε εμείς οι ίδιοι την ανάπτυξη του και στον τομέα της παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: