Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης σε Τσίπρα: Μην μας απειλείς, εμείς δεν αγωνιζόμαστε για τις καρέκλες

«Πιστεύω ότι αδικούμε κατάφορα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα»

Μέσα στην αριστερά όσο μεγάλες και ουσιαστικές και αν είναι οι διαφορές, δεν χρειάζονται ανάμεσα μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές.
Αυτό υποστηρίζει σε γραπτή του ανακοίνωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυκγρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα μέτρα, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον ως εκβιασμένη ευρωζωνική μνημονιακή αποικία.
Αντίθετα, τονίζει, το μέλλον της χώρας διέρχεται μέσα από τη μάχη ενάντια στη  φτώχεια, τη λιτότητα και την ανεργία, από τη βαθιά διαγραφή του χρέους, από την αξιοπρέπεια και από την οικονομική της ανόρθωση.
«Πιστεύω ότι αδικούμε κατάφορα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα» προσθέτει ο βουλευτής.
Πολύ περισσότερο, συνεχίζει, πιστεύω  ότι γυρίζουμε την πλάτη στους κοινούς μας  αγώνες, όταν στην ουσία λέμε ότι μνημόνια, λιτότητα και υποταγή στους εκβιασμούς είναι μονόδρομος, ενώ  λοιδορούμε κάθε πρόταση εναλλακτικής λύσης, γεγονός που αφήνει την Ελλάδα έκθετη στο έλεος των πιστωτών.
Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης υπερθεματίζει ότι ο αγώνας μας δεν είναι για «καρέκλες» και «αξιώματα» αλλά για αρχές, αξίες και πολιτικές, που να υπηρετούν το λαό και τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: